Stemningen var høj og smilene brede, da Socialdemokraterne i Fredericia lørdag formiddag slog teltet op og mødte vælgerne på gågaden i Fredericia. Målsætningen er klar, man vil igen have en socialdemokratisk repræsentant fra Fredericia i Folketinget.

Valget er endelig skudt i gang, og Socialdemokratiet i Fredericia er velforberedt. I forvejen har man byens største parti og borgmesterposten, men står det til de lokale partifolk, så skal det suppleres med en mand på Christiansborg. Spidskandidaten der skal løse denne opgave er Jens Jonatan Steen, der også stillede op for partiet i Fredericia ved forrige valg i 2019.

– Vi giver den alt, hvad vi har. Så vi møder folk her på gaden, og går hellere end gerne i dialog, for det betyder noget, at man sætter kryds ved en kandidat, der stiller op i Fredericia, siger Jens Jonatan Steen.

Foto: AVISEN

Også flere medlemmer fra Fredericia Byråd havde fundet frem til gadekampagnen, hvor de delte brochurer og kaffe ud til fredericianerne. Foran dem står der flere ugers intensiv valgkamp, hvor de kæmper for at partiets formand, Mette Frederiksen, kan fortsætte med at stå i spidsen for Danmark. Men for Fredericia ønsker de sig altså også en mand i Folketinget.

Foto: AVISEN

Meningsmålingerne vipper på nuværende tidspunkt frem og tilbage mellem blokkene, men det store spørgsmål er hvad det betyder, at Socialdemokratiets formand har inviteret til en bred regering. Samtidig er Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne en stor joker, for det er langt fra tydeligt, om det bliver den ene eller anden, hans nye parti vælger at pege på. Jens Jonatan Steen tror på ideen om det brede samarbejde:

– Situationen har ændret sig markant siden 2019. Vi står midt i en alvorlig krise. Uanset hvad så har vi set, at der er indgået brede forlig i Folketinget, så det kan godt lade sig gøre.

Foto: AVISEN