Med støtte fra Statens Kunstfond arbejdede 5. klasserne på Kirstinebjergskolen i Fredericia i denne uge med temaet ”udvikling af musicals” under projektnavnet EVENTYRENES LUP. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem komponist Mathias Madsen Munch og Fredericia Musicalteater og med lokal opbakning fra Fredericia Kommunes kulturafdeling. Fredag havde eleverne en fest, da de afholdt fernisering.

Der var bobler, jubel, klapsalver og sang, da elever fra Kirstinebjergskolen i Fredericia præsenterede musicaluniverser. Bag præsentationerne har eleverne gjort et stort arbejde.

– Det har været en fantastisk uge. Jeg har lavet massevis af musicalproduktioner, som kunstner, men denne uge i Fredericia har været helt fantastisk, fordi vi har haft mere tid til at lave det med børnene, på en anden måde end, man normalt har, hvor det kan være lidt mere kaotisk. Vi har samlet nogle kunstnere, i det tilfælde her en dramatiker og en animator, der sammen med mig som komponist, har arbejdet med at børnene kunne skabe nogle musicals, der også kunne holde på længere sigt, siger Mathias Madsen Munch.

– Vi håber naturligvis, at der kan arbejdes videre med det arbejde, vi har udført, men i første omgang var fokus, at eleverne skulle have det fedt. Det er da fint, hvis Fredericia Musicalteater, der ser med i dag, kan blomstre nogle ideer efterfølgende. Det er dog vigtigere at børnene har lært noget og nydt det end, at det eventuelt skal være en musical om nogle år, siger Madsen Munch, der har nydt arbejdet med eleverne:

– De har en god alder, når man går i femte klasse, har man stadig en god fantasi. Børnene har kontakt til deres legende side, det skal man kunne, når man arbejder kreativt. Det med at tænke ud af boksen sådan, gør at man får en masse skøre ideer, der kan bruges. I det tilfælde her, har eleverne brainstormet sammen med os, og så har vi arbejdet med det.

Kunstnerne bag dagen har nydt arbejdet med eleverne.

– Det har været en fornøjelse for os. Vi har lært dem godt at kende, så det bliver lidt vemodigt at skulle sige farvel i dag. Jeg sætter pris på som kunstner at kunne arbejde med børnene og se, hvad vi skaber. Denne gang var første gang, at jeg prøvede et forløb over flere måneder, det har været fantastisk. Børnene får meget med herfra, både socialt og kreativitet. Nogen har måske fået noget ud af mig, andre af Mads og andre af Jonas. Mange er måske blevet inspireret, så det er alt i alt en fantastisk mulighed at kunne lave sådan et projekt som dette, slutter Mathias Madsen Munch.