Skatteminister Jeppe Bruus besøgte mandag morgen Skattestyrelsen i Fredericia. Det er en del af ministerens rundtur i Danmark. Her så og mødte han, sammen med den lokale socialdemokratiske folketingskandidat i Fredericia, Jens Jonatan Steen, rammerne i Port House og lyttede til medarbejderne.

Jeppe Bruus prioriterer møder med medarbejdere rundt om i landet, virksomheder og interessenter. I dag gik turen til Fredericia, hvor han hørte om alt fra Skattestyrelsens Ukraineindsats til fokus på kviklån.

Skatteminister Jeppe Bruus besøgte Skattecentret i Fredericia sammen med Jens Jonatan Steen – Foto: AVISEN

– Det er altid virkelig spændende at gå rundt og se de forskellige lokationer, også her i Fredericia, hvor vi har mange dygtige medarbejdere. Jeg synes altid, der er god stemning, og så er det jo bare virkelig flotte omgivelser her i fæstningsbyen.

Hvordan er det at komme ud på lokationen, det er første gang, du er her i hvert fald?

– Ja, det er første gang jeg er på lokationen her, og jeg synes det er virkeligt flot, og det skal det også være; det skal ikke være alt for meget, men det er det heller ikke. Det er et godt sted, og først og fremmest så viser det også lidt om hvad man kan når man samler dygtige medarbejdere i et fælles videnscenter, og det er det man gør her.

Nu hører man bl.a. om en medarbejder der er ansat til at håndtere Ukrainerelaterede sager. Hvordan er det at høre om det?

– Jamen det er jo sådan noget, der rammer mig på ministerkontoret, og derfor er det meget rart at kunne møde de folk, der sidder med det helt konkret, og sidder og tjekker de oplysninger igennem, og gør et stort stykke arbejde for at sørge for, at der selvfølgelig ikke er nogen, der skal have nogle penge, de ikke skulle have, fortæller Jeppe Bruus, der skulle videre til Haderslev, Esbjerg og Ribe i dag.

Det er ikke nyt for ministeren, der bruger en dag om ugen på at besøge virksomheder, skattecentre og andre interessenter. Han gør det, fordi det er vigtigt for ham.

– Det er sindssygt vigtigt, dels at hilse på de mange medarbejdere, der sidder rundt omkring og gør en kæmpe indsats for at holde Skatteforvaltningen kørende, og så er det også bare vigtigt at samle indtryk for, hvordan det virker – en ting er hvad man sidder og lovgiver om på Christiansborg, men hvordan er det egentlig at implementere den lovgivning, siger Jeppe Bruus. Med på turen havde han den lokale folketingskandidat, Jens Jonatan Steen, han fik også et godt indtryk af skattecentret.

– Det gør et kæmpe indtryk. Skattecenter Fredericia er jo et kraftcenter i forhold til at sikre, at reglerne bliver overholdt. Jeg er kæmpe imponeret, kæmpe stolt af, at det er placeret her i Fredericia. Vi har jo set de sidste 10 år, hvordan nedprioriteringen og underfinansieringen af vores skattesystem har betydet, at vi har tabt milliarder af kroner i det danske samfund, og det simpelthen har været alt for let for nationale, men jo især for internationale spekulanter og rigmænd at snyde det danske skattesystem. Og det, at vi har fået et center, som det her i Fredericia, hvor der sidder nogle af de klogeste, skarpeste hjerner, der kan fange de her ting, der kan finde fejlene og sørge for at vi får systemerne til at fungere, det synes jeg er mega imponerende. Og det gælder både hvidvaskning, pensionskasserne og bankerne – mega vigtigt at vi har den kontrolindsats. Så bliver jeg bare så dybt imponeret over de kompetencer der er samlet i et hus her i Porthouse, siger Jens Jonatan Steen, der sammen med Jeppe Bruus hørte om kviklån og fokus på Ukraine. Skattecentret spænder vidt.

– Det er fantastisk, altså det er mega flotte omgivelser, og der er jo en udsigt af den anden verden, må man sige. Det er der jo selvfølgelig ofte i Fredericia, men det er der også her for de her medarbejdere; så det er fantastisk at se, og fantastisk at se det her sted. Og jo også bare at sige, at det er super vigtigt at vi fik opprioriteret skatteindsatsen, og også at vi fik skabt de her regionale kontorer; for en del af det vi jo også hører, det er, hvor meget lettere det er at rekruttere medarbejdere, når man ligger i Fredericia og i Trekantområdet, end når man ligger i Hovedstaden. Det er også en kæmpe fordel, og derfor helt rigtigt set, at vi skulle have de her skattecentre placeret rundt i hele landet, fremfor at placere dem i nogle store enheder. Så det er jo også, kan man sige, i min optik en sejr for decentraliseringen, at vi har et så flot, imponerende skattecenter her i Fredericia med så kloge mennesker. Det viser også, at den decentraliseringsvej, som vi som Socialdemokratiet har stået på mål for, den virker i praksis, mener Jens Jonatan Steen, der er glad for at være med rundt, fordi det giver værdi og viden om de indsatser, der er igangsat.

– Det betyder sindssygt meget, altså jeg vil og skal vide alt om, hvad der foregår i Fredericia og de stærke arbejdspladser vi har, og når vi har fået skabt en ny så stor og stærk kompetent arbejdsplads, som vi har her i Port House, så er det selvfølgelig noget jeg gerne vil kende til, forstå og kunne repræsentere. Og forhåbentlig virker de indsatser, der er sat i værk, men hvis de ikke gør, så må vi jo også være ærlige omkring, at det er noget, vi skal opprioritere og det er noget, vi skal styrke endnu mere, og vi skal have muligvis et endnu stærkere skattecenter i Fredericia, hvis de indsatser som er rullet ud nu, de viser sig ikke at være tilstrækkelige, slutter Jens Jonatan Steen.