Hvad er det vi vil med Danmark? Det er på tide, at vi kigger på os selv og spørger, hvad er det for et samfund, vi ønsker os. Her er mit bud!

Da jeg i sin tid kørte rundt som sælger i det syd og sønderjyske, var der en by som havde et slogan. ’Tænk globalt, handel lokalt.’ Lige siden har jeg tænkt på det slogan, for det er jo ikke helt forkert, hvis vi gerne vil have købmanden og de andre lokale forretninger til at overleve.

Men både købmanden og de andre små forretninger har det svært. Jeg tror, vi bliver nødt til at se i øjnene, at vi skal ændre noget i samfundet, hvis vi skal holde fast i det, vi kender.

Derfor skal vi have en ny regering, som tør vende bøtten om og se på, hvordan vi kan gøre Danmark til et bedre og rigere sted.

Det er egentlig ikke fordi jeg vil bruge synderligt meget tid på, at svine mine kollegaer fra rød blok til. Først og fremmest fordi, jeg mener, at vi som politikere skal dømmes på, hvad vi hver især selv mener og ikke på, hvor meget vi kan tale dårligt om andres politik. Men også fordi, at jeg ikke synes, den tone, som er ved at blusse op, er hverken klædelig eller sund for os politikere eller demokratiet som helhed.

Så lad mig hellere tale om, hvad jeg mener, der skal gøres for Sydjylland.

Vi har lige nu to store kriser – foruden klimakrisen, som vi også hele tiden skal arbejde for at bekæmpe. Nemlig energikrisen og manglen på arbejdskraft. Spørger du mig, så skal vi løse begge kriser, for begge kriser kan true velfærden langt ud i fremtiden.

Mens danske virksomheder går glip af milliarder i omsætning på grund af mangel på arbejdskraft, kan de også se ind i en barsk vinter, hvor energiregningerne bliver svære at betale.

Og det er præcis de virksomheder, som betaler vores velfærd i dag, og også meget gerne skulle gøre det i fremtiden. En del af de virksomheder ligger også her i det sønderjyske, hvor de hver dag beskæftiger tusindvis af borgere, som arbejder med alt fra vindmøller, fødevarer, møbelproduktion eller medicinalprodukter.

Derfor skal vi gøre meget mere for at hjælpe både dem og deres ansatte.

Men det skal ikke ske ved utallige hjælpepakker og ufinansierede checks. For jeg synes ikke, det giver mening, at vi har så høj en skat, at vi staten skal betale nogle af skattekronerne tilbage til borgerne for, at de kan komme igennem vinteren. Hvorfor ikke bare indkræve noget mindre til at starte med?

Det, synes vi i Det Konservative Folkeparti, er en god ide.

Derfor har vi fremlagt en fuldt finansieret skatteplan, som både sænker skatter og afgifter for privatpersoner såvel som for virksomheder. Det vil for eksempel give en arbejderfamilie 11.200kr. mere til sig selv om året. Og så vil lavere skatter også øge incitamentet til at tage et arbejde, hvorfor vores skatteplan vil øge arbejdsudbuddet med 55.000 fuldtidspersoner.

Så skattelettelser giver altså god mening – specielt i en tid, hvor både mangel på arbejdskraft, inflation og høje priser presser mange danskere og danske virksomheder.

På den måde gør vi kagen større, og så sikrer vi, at der også bliver råd til velfærd i fremtiden.

Det var lidt om mine holdninger, så må andre tale om deres.