Taget var ved at lette i thansen ARENA, da FHK vandt 34-32 mod TTH Holstebro. Vilkårerne var på forhånd ellers svære for FHK, der manglede flere profiler til opgøret, men holdet rykkede sammen i bussen og med en elektrisk kulisse i ryggen, lykkedes det alligevel at vinde.

FHK skulle onsdag aften forsøge at rejse sig efter to nederlag i træk til Mors-Thy og Aalborg, hvor Thorsten Fries ikke havde været med i de opgør grundet en fod, som han havde vredet om på foden. Han var igen til rådighed, men til gengæld var Emil Tellerup, Anders Kragh Martinusen og James Junior Scott ude med skader. Særligt fraværet af de to sidstnævnte viste sig at blive noget af en hurdle for fredericianerne.

Angrebsspillet var uden ideer og fart i den første del af kampen. Til gengæld stemplede Thorsten Fries, som vanligt, ind i målet med store redninger på nærskud. Det var dog ikke nok til at holde gæsterne fra fadet, da stillingen efter 11 minutter var 5-4 til TTH Holstebro, og det fik Gudmundur Gudmundsson til at forlange timeout.

Lige lidt hjalp det. FHK kunne ikke få angrebsspillet til at lykkedes, og på den anden side kunne de heller ikke få forsvaret til at lukke af mod TTH-skytterne. Særligt Nikolaj Markussen gjorde ondt på fredericianerne, som kunne konstatere, at stillingen var 9-5 til de hvidklædte gæste.

En angrebsmæssig ændring fik ændret kampbilledet. FHK gik i 7 mod 6, og det blev uden en venstrehånde bagspiller. Mads Christiansen blev taget ud, og i stedet spillede Nicolaj Nørager højre back, og det med succes. Den højrehåndede bagspiller var god til at holde bolden i gang, og udnyttede muligheden til at gå på kant af TTH-forsvaret, når muligheden bød sig. Det gjorde, at FHK fik reduceret til 10-12 med otte minutter tilbage af første halvleg.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Hen mod slutningen af først halvleg fik FHK skudt TTH Holstebros norske keeper, Sander Heieren, varm, og det gjorde hjemmeholdet ikke kom tættere på. Til gengæld gik det rødklædt hjemmehold til pause med oprejst pande, da Thorsten Fries i første halvlegs sidste aktion reddede et straffekast, hvilket betød, at pausestillingen var 16-13 til gæsterne.

FHK fortsatte med at have momentum. Udligningen kom efter 35 minutter, og derfra så FHK sig ikke tilbage. I den resterende del af kampen lykkedes det ikke gæsterne at komme i front. TTH-træner Søren Hansen forlangte timeout, men det fredericianske tog kørte i et helt andet gear end gæsternes.

Thorsten Fries lavede mirakler i målet, og Nicolaj Nørager scorede gang på gang i tom kasse, og når det ikke var i tomt mål, så var FHK’s nummer 88 en kilde til evig uro for TTH’s forsvar, der ikke kunne styre ham.

adp-as.dk

Midtvejs i anden halvleg fik TTH mulighedne for at komme tilbage. Efter en hektisk periode kom hjemmeholdet to mand i undertal, men den periode slap FHK helskindet igennem og var med 11 minutter igen i front med 29-26. Alligevel endte det med at blive en tæt affære. Primært fordi FHK brændte et par store chancer fik TTH kæmpet sig tilbage og udlignede til 31-31.

I slutningen af kampen fik FHK overhånden igen. Angrebsmæssigt gik Nicolaj Nørager forrest, og i målet diskede Fries atter op med redninger. Afgørelsen kom med 30 sekunder igen, da selvsamme Thorsten Fries reddede et helt frit skud fra Nikolaj Markussen. I den sidste del af kampen kørte FHK stille og roligt bolden rundt, og kunne lade sig hylde efter en sejr på 34-32.