Så har SF fordelt ordførerskaber. Og lokalvalgte Karina Lorentzen fortsætter som gruppeformand for SF’s folketingsgruppe – og så bevarer hun sine to ordførerskaber som rets- og landdistriktsordfører.

Karina Lorentzen glæder sig til at arbejdet:

– Jeg glæder mig over at kunne fortsætte mit arbejde for landdistrikterne. Inflationen presser landdistrikterne, især fordi købmænd og busser risikerer at forsvinde. Det er gift for små lokalsamfund, som risikerer at blive mindre attraktive og levedygtige. Her er i høj grad brug for en inflationspakke, forklarer hun.

– Og så vil jeg fortsætte mit fokus på landdistrikternes udsatte. Dem er der nemlig ekstra mange af her, og de har sværere adgang til tilbud og hjælp, fordi de ikke kan komme ind til den, der hvor den er. Her har vi svigtet i årevis, og det kæmper jeg for at få fokus på.

I sidste valgperiode satte Karina Lorentzen fokus på tilflytterhuse, statsgaranterede lån og frilandsbyer og øer, som flere sydjyske landsbyer nu kandiderer til.

Også retsordførerskabet er en gammel kending:

– Hele justitsområdet trænger til akut hjælp. Kriminalforsorgen har stadig for få hænder og pladser, og ventetiden på retssager er abnormt høj. Det bliver en stor opgave at få på ret køl, og lokalt er der brug for fokus, fordi landets største fængsel kommer til at ligge i Sønder Omme forklarer Karina Lorentzen.

– Og så er jeg bare optaget af uligheden i retfærdighed. Adgangen til retshjælp, som er de fattigste og mest udsatte borgeres adgang til retfærdighed er geografisk ulige fordelt. Fx er retshjælpen i Sønderborg og Haderslev lukket, og det betyder, at mange borgere nu skal rigtigt langt for at få den bistand. Det har de ofte ikke mulighed for, så der ligger noget at tage fat på.