I den forgangne weekend har Sydøstjyllands politis konsekvente tilgang til anmeldelser om indbrud i private hjem givet pote.

Lørdag den 9. juli blev to mænd fængslet ved retten i Kolding. Mændene er hhv. 34 og 36 år. De blev anholdt, på friske spor, i en bil på vej væk efter et forsøg på indbrud i en villa på Goldbækparken i Kolding natten til lørdag. En nabo opdagede ubudne gæster i nabohaven, råbte op og tilkaldte derefter politiet. De to mænd er nu fængslet i 4 uger og efterforskningen fortsætter, både i den konkrete sag og med at afdække om de pågældende måske har flere indbrud på samvittigheden.

Natten til mandag den 11. juli skete der endnu et indbrud i Kolding. Denne gang var det i Romerparken og det er endnu ikke endeligt opgjort, hvad der er stjålet. Men også denne gang lykkedes det Sydøstjyllands Politi at anholde den formodede gerningsmand på friske spor. Gerningsmanden er en 40 årig mand. Manden var, ved anholdelsen, stadig i besiddelse af nogle af tyvekosterne fra indbruddet. Han fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Kolding i dag med begæring om, at han bliver varetægtsfængslet. Også i denne sag fortsætter efterforskningen med de samme formål som ovenfor nævnt.

Endnu tre mænd, på hhv. 22, 29 og 33 år, har været anholdt i weekenden på mistanke om, at de har begået indbrud. Denne gang var gerningsstedet en villa på Skovly i Kolding og indbruddet fandt sted natten til søndag den 10. juli. Disse tre anholdte er blevet løsladt efter afhøring og efterforskningen fortsætter.

Der er på nuværende tidspunkt anmeldt 18 indbrud i Kolding siden fredag den 8. juli. Gerningsstederne er især beliggende i det sydlige Kolding.

Af hensyn til den videre efterforskning af indbruddene, har Sydøstjyllands Politi ikke yderligere oplysninger til offentligheden på nuværende tidspunkt.