Fredag aften skal FC Fredericia i aktion igen. Holdet skal følge op på den sejr, som de hentede på hjemmebane mod Vendsyssel.

FC Fredericia fik hul på bylden mod Fremad Amager, og det kan betyde, at der fra start mod Amager vil komme med noget løssluppenhed over spillet, der ikke har været prangende i starten af sæsonen. Defensivt har der været svipsere, og offensivt har den sidste kvalitet manglet, og så er det svært at vinde fodboldkampe.

I Nicklas Røjkjær ligner det, at FC Fredericia har en offensiv spiller, der er garant for mål. Han er nu oppe på fire mål og to assists i seks kampe i denne sæson i NordicBet Ligaen, og nu er det op til Frederik Heiselberg og Adam Jakobsen at stemple ind målmæssigt efter, at de begge leverede opløftende præstationer mod Vendsyssel uden at komme på måltavlen.

Hvad endnu mere opløftende mod Vendsyssel var FC Fredericias defensiv. FC Fredericia gav ikke nogen store chancer væk, og det skyldtes solidt arbejde af anfører Jeppe Gertsen og hans makker i det centrale forsvar, Erik Nissen. Derudover viste Valdemar Birksø sig frem i målet ved at lave sikre indgreb på indlæg, og tilmed reddede han et straffespark.

Anderledes skidt ser det ud for Fremad Amager, der har tabt de to seneste kampe klart, og nu indtager en placering som nummer ti grundet en dårligere målscorer end FC Fredericia. Mod Hvidovre blev det til et nederlag på 5-1 og senest fik Amager en over nakken mod FC Helsingør, der besejrede dem med 4-0. Noget bedre er det dog gået Fremad Amager i deres hjemmekampe, hvor det er blevet til et nederlag på 2-1 til Vejle, en sejr mod Hillerød og uafgjort mod Næstved. 

Til gengæld har FC Fredericia på papiret overtaget mod Fremad Amager. I de seneste fem opgør indbyrdes mellem de to hold har fredericianerne vundet dem begge, og af de opgør er de to spillet på Amager, hvor FC Fredericia har sejret med henholdsvis 2-1 og 1-0, og lykkes de Michael Hansens mandskab at vinde igen fredag aften, er FC Fredericia for alvor tilbage på sporet efter den ikke særligt overbevisende start på sæsonen.