Middelfart Volleyballklub tabte søndag sæsonpremieren i Volleyligaen 3-0, og det skyldtes, at en del af klubbens udenlandske spillere ikke var med grundet manglende arbejdstilladelser. 

MVK oplyser, at deres nye udenlandske spillere ikke kunne komme i kamp for dem, da de spillede mod Ikast tidligt søndag aften. Til denne sæson er der skiftet end el ud på Middlefart-holdet, der vandt DM i sidste sæson. Væk er blandt andet canadiske Irvan Brar og anføreren Nikolaj Hjorth. Til gengæld er der kommet nye udenlandske spillere til Middelfart, og dem der er der store forventninger til, men det har endnu ikke været muligt at se dem i kamp.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) oplyser, at sagsbehandlingen på ansøgningerne varierer mellem en og tre måneder, afhængigt af sagstypen, og i Middelfarts tilfælde vil det normaltvist tage en måned med den sagstype, som der er med personer, der er i Danmark for blandt andet at dyrke sport. 

Med de manglende arbejdstilladelser havde Middelfart forsøgt at få kampen mod Ikast udsat, men det ville Ikast ikke gå med til, og derfor endte det med at blive en ensidig kamp mellem Ikast og Middelfart. Til denne sæson har Middelfart tilknyttet en del unge spillere fra klubbens egne rækker i form af  blandt andetFrederik Reilev, Jonas Enemark Petersen, Jeppe Skousboe og Lukas Nicolaisen, mens ungdommens mod kunne intet stille op mod Ikast.

I stedet kan Middelfart se frem til, at man måske kan opleve Yi Chung-Chin og de andre nye udenlandske spillere i aktion, når de møder Aarhus på udebane den 12. oktober. Til den tid er der gået knap en måned siden, at Middelfart præsenterede netop Chung-Chin, og med den forventede sagsbehandlingstid, er der derfor håb forude for Middelfart, som kan notere sig, at de øvrige forventede tophold i ligaen, Gentofte og Marienlyst, sikkert vandt deres kampe 3-0.