FC Fredericia gjorde nærmest alt det, som de ikke har formået at levere i det meste af efterårssæsonen. FC Helsingør blev sendt hjem med et nederlag på 4-1 efter en helstøbt præstation af FC Fredericia, der ikke lignede et bundhold.

4-1. Cifrene taler sit eget tydelige sprog. FC Fredericia spillede ikke FC Helsingør ud af brættet, men fremfor alt var der en disciplin og kynisme over spillet, og det klædte virkelig Michael Hansens mandskab. Som efteråret skred frem, bortset fra mod Næstved, har defensiven virket rimelig solid, og mod Helsingør blev der puttet på i det offensive.

Mod FC Helsingør var det tilfældighederne, der gik FC Fredericias vej. Et frispark, der blev afrettet og gik i mål til en føring er sigende i den sammenhæng. Ved andre lejlighed havde bolden haft retning mod mål, og have været gået ind, hvis den ikke havde ramt en undervejs, men mod Helsingør skete det modsatte. Heldet tilsmilede FC Fredericia, og det var noget, sm et særdeles oplagt Fredericia-hold selv opsøgte.

adp-as.dk

Eksemplificeret ved Simon Bækgård, der egentlig ikke er den mest iøjnefaldende spiller, blev der gået til stålet og leveret en mandfolkeindsats. Den kreative del af spillet styrede Mathias Kristensen, der løftede sit spil til det topniveau, som man ved han har. Det gav håb til foråret, hvor FC Fredericia i de resterende fem kampe i grundspillet skal skrabe så mange point som muligt sammen inden de ti kampe i nedrykningsspillet, der kommer til at definere FC Fredericias sæson. Den helt klare mission er at overleve, og se sæsonen som en, hvor FC Fredericia skulle finde sig selv efter afgange fra profiler og meget rutinerede spillere, der i en del sæsoner har udgjort FC Fredericias fundament. To af disse, Christian Ege og Anders Holvad, var for øvrigt at finde på lægterne, og efter kampen var de nede ved lågen til banen og lykønske deres tidligere holdkammerater, som de kunne se levere sæsonens bedste præstation.

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Valdemar Birksø (7): Et par gange måtte Birksø træde i karakter med gode redninger. Virkede derudover kølig i opspillet, hvor det virkede til, at gameplanen var at spille bolden frem.

Oliver Olsen (7): Blev ikke for alvor sat under pres.

Jeppe Gertsen (4): Kaptajnen var tilbage, og i det store hele gjorde han det fint uden at blive sat under pres. Lignede dog, at han var lidt impliceret i Helsingørs reducering.

Erik Nissen (4): Det var i hans side af forsvaret, at Helsingør fik scoret, og forinden også havde skabt en stor chance. Udover det gjorde han det fint i den halvleg, som han spillede.

Alexander Jensen (4): Ikke så markant, som man har set ham ved tidligere lejligheder, men blev på den anden side heller ikke parkeret defensivt. Havde en fod med i opspillet til 3-1-målet.

Simon Bækgård (7): Havde til opgave at skralde igennem på midten af banen, og det lykkedes han med. Det klædte FC Fredericia kun at have én opryddertype inde på midtbanen.

Mathias Kristensen (10): Løftede sit spil til et markant højere niveau end han har haft i den seneste tid. Var hovedarkitekten bag det meste offensive FC Fredericia foretog sig. Scorede selv til 1-0, og lagde op til 2-0-målet.

Nicklas Røjkjær (4): Ikke så markant, men gik godt med i spillet. Burde dog have scoret i anden halvleg.

Frederik Christensen (4): Lukkede af defensivt. Offensivt var han ikke i fokus.

Frederik Carstensen (10 – Man of the Match): Den kynisme, som han tidligere har manglet, var der mod Helsingør. To mål og en assists taler sit eget tydelige sprog.

Adam Jakobsen (4): Arbejdede hårdt i front, men var ikke involveret i noget offensivt.

———

Indskiftede:

Jeppe Brinch (4): Fik taget revanche efter en skidt præstation mod Næstved.

Mikkel Wohlgemuth (UB): Spillede ikke nok.

Patrick Egelund (UB): Spillede ikke nok.

Frederik Heiselberg (UB): Spillede ikke nok.