Der er vagtskifte hos Rock under broen, hvor den nuværende formand Bent Frandsen træder tilbage og overlader roret til Charlotte Skovby. Frandsen har været med siden de tidlige dage, og kom for alvor på banen i 2012, da man skulle have vendt udviklingen for at gøre Rock under broen til en god forretning. Det er nu lykkedes, og de havde med Rock under broen i 2022 den største succes nogensinde.
Charlotte Skov er fuld af glæde over sit engagement for Rock Under Broen, men hun ligger ikke skjul på, at der er mange opgaver, der fremover skal løses. Hendes vej til formandsposten har været baseret på hårdt arbejde:
– For fire år siden blev jeg hyret ind som kasserer i foreningen. Det har jeg været lige siden. Jeg tror det er en god løsning, at jeg kommer ind som formand nu, fordi jeg kender så meget til økonomien i det.
Den nye formand forventer at succesen kan blive ført videre, så der også i fremtiden er en markant festival ved Lillebælt. Det betyder at hun ser ambitionen for foreningen som det fortsat at være Trekantområdets største festival, der også kan trække folk fra resten af landet til:
– Det er en skøn tradition for området. Men vi ser også at folk fra København, Esbjerg eller Nordjylland kommer. Og folk der er flyttet væk fra byen, kommer fortsat til Rock Under Broen. Jeg har arbejdet meget tæt sammen med Bent siden jeg begyndte (Bent Frandsen, red.), så den udvikling vi har været inde i, den fortsætter, selvom jeg er ny formand, siger Charlotte Skovbo.
At skrue en stor festival sammen og få alle ender til at hænge sammen, er ikke nogen simpel opgave. Da Bent Frandsen kom til som formand lå der en opgave i at få vendt skuden og gjort Rock Under Broen til en god forretning igen. Der havde været en årrække hvor økonomien ikke var så god, og der var brug for nye initiativer.
– Vi kom til og satte os for at forny konceptet. Den udvikling synes jeg nu er lykkedes. Vi har fået alt fra logistik til indretning af pladsen til at fungerer. Så har vi også lyttet meget til publikum. Der er naturligvis altid nogle klassiske beklagelser over eksempelvis toiletterne eller madkøerne, men faktisk er vi i år kommet derhen, hvor vi har fået meget ros af publikum. Samtidig har vi udvidet vores musikalske tilbud. Her indrømmer jeg også, at mit øre ikke er det samme længere. Havde man sagt at en kunstner som Andreas Odbjerg ville blive det store trækplaster, ville jeg nok ikke have set det. Derfor er det også fint, at vi har en ny generation klar, der har fingeren på pulsen, fortæller Bent Frandsen.
Frandsen forbliver som konsulent for bestyrelsen og Charlotte Skovbo, så der kommer en glidende overgang. Rock under Broen er et hjertebarn for ham, men han har det fint med at træde tilbage.
– Jeg har brugt enormt meget tid på det. Nu hvor vi er på toppen, synes jeg det er et godt tidspunkt at stoppe for mig. Vi har også fået en stor effektivisering af organisationen. Nu skal man ikke rende og spørge om lov mere, hvis man er teamleder. Man skal holde budgettet, men ellers har man et råderum til at få sine opgaver løst. Det giver en mere effektiv og gnidningsfri proces, når vi skal have hele det store apparat til at virke. Vi kan ikke holde kaffemøder hele tiden. For det er virkelig pres på, og tingene skal hænge sammen. Tidsplaner skal overholdes, og alle de mange led skal fungere uden forsinkelser, siger Frandsen.
Og Rock under Broen er blevet et kæmpe arrangement. Det kræver en masse frivillige, og det er her at Charlotte Skovbo ser sin store opgave i efteråret. For i hele Danmark er det problemer med at få frivillige nok til at hjælpe til. Det udfordrer også Rock under Broen, der gerne vil bruge tid på at forklare klubberne, hvor vigtige de er for festivalen.
– Vi giver en masse tilbage til lokalsamfundet. Udover at vi får sat sat byerne ved Lillebælt på landkortet, så deler vi også ud til sportsklubberne. Vi har virkelig brug for de frivillige, og de gør en uvurderlig indsats for os. Så derfor vil vi gøre mere ud af at informere om, hvor sjovt det er at være frivillig ved Rock under Broen. Jeg vil i hvert fald ligge en masse energi i det, fortæller Charlotte Skovbo.
Årets Rock under Broen blev en kæmpe succes for arrangørerne. Efter to års krise med corona og nedlukning vendte man tilbage for fuld drøn. Pladsen var proppet med glade festivalgæster, der tog mere end godt imod udvidelsen til et to-dages arrangement. I bestyrelsen har man været ovenud lykkelige over slutresultatet, men ikke mindst lettede over endelig at være tilbage. Bent Frandsen ville egentlig først have stoppet i 2023. Men netop den store forløsning og publikums eufori gav ham sikkerhed i tanken om, at han vil slutte på toppen:
– Jeg har været enorm glad for at stå i spidsen for en så flot hold. Det jeg sammen med de andre gik i gang med i 2012, er nu fuldendt. Så fik jeg også lige lov til at være med til at få os igennem den største krise, da vi blev lukket af pandemien. Og nu endelig den bedste Rock under Broen nogensinde, med et fantastisk resultat for os alle sammen.
Charlotte Skovbo fortæller at man fortsat arbejder på at få store navne til området. Hun vil ikke afsløre noget, men når programmet for næste år bliver offentliggjort, forventer de at kunne præsentere noget unikt. For Rock under Broen er vokset, og troværdigheden omkring arrangørernes evne til at kunne afholde de helt store koncerter er stor:
– Det betyder noget. For vi kan på den måde lave nogle rigtig spændende ting i fremtiden. Men det må vi vente og høre om, siger hun hemmelighedsfuldt.
Rock under Broen vil næste år løbe af stablen i juni, som altid, og den nye formand er allerede i arbejdstøjet, godt hjulpet af Bent Frandsen.