Siden FHK har været nede at vende i Jyllandsserien har der været enkelte lavpunkter, særligt i oprykningssæsonen til ligaen, hvor fredericianerne blev klædt af et par gange på udebane, men indsatsen mod Mors-Thy torsdag aften var endnu dårligere.

Cifrene 37-24 taler sit eget tydelige sprog. Vi skal langt tilbage i historiebøgerne for at finde en tilsvarende ringe præstation fra FHK, der fra første fløjt ikke lignede et hold, der inden denne spillerunde var på fjerdepladsen i ligaen. Tværtimod lignede det, at det var Mors-Thy, som var i toppen af tabellen, og FHK spillede i en række under dem.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Kampen var et mareridt, som FHK aldrig vågnede op fra. Det var ikke en ond drøm, men den barske virkelighed, som fredericianerne blev udsat for. Der blev ikke slået op i banen, men der blev lavet fejl, som slet ikke hører hjemme på det her niveau, og med de ambitioner og de midler, som FHK har. To gange tidligere i nyere tid er der sket lignende. Begge gange var i starten af 2019, da FHK stadig spillede i 1. division. 

Den første gang, hvor det skete, var på udebane mod Team Sydhavsøerne den 28. februar 2019. FHK gik planmæssigt til pause foran med 12-10, men et kollaps af den anden verden i anden halvleg gjorde, at fredericianerne lukkede 25 mål ind i de sidste 30 minutter af opgøret. Det resulterede i et nederlag på 35-25. Helt så galt gik det ikke den 15. marts samme år, da FHK gæstede HC Odense. HC Odense var dog et bundhold, der kæmpede for overlevelse, mens fredericianerne kæmpede for at sikre sig oprykning til ligaen. Det var ikke til at se. Efter en rædderlig første halvleg endte FHK med at tabe opgøret 29-24.

adp-as.dk

Sammenlignet med de to nævnte opgør, var FHK’s indsats mod Mors-Thy endnu dårligere. Med Gudmundur Gudmundsson som træner og de forstærkninger, som holdet har fået, burde udfald som dette ikke forekomme, men det blev en realitet efter en kamp, hvor Mors-Thy ramte den lige i skabet, og det modsatte blev tilfældet for FHK.

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Emil Tellerup (00): Fik naturligvis chancen fra start i fraværet af skadede Thorsten Fries, men han greb den slet ikke. Skud, som han burde have reddet, fløj i kassen. Endte med syv redninger på 37 forsøg.

Rasmus Storm (UB): Spillede ikke nok.

Martin Bisgaard (02): Var ikke træfsikker som vanligt. Brændte flere oplagte chancer. Fik scoret to mål på fire forsøg.

Mads Lenbroch (UB): Spillede ikke nok.

Reinier Taboada (02): Point for moralen han viste i anden halvleg, men der er bestemt ikke point for indsatsen i første halvleg og de store brændte chancer på frie skud i anden halvleg. To gange i træk i anden halvleg brændte han helt fri igennem, og bedømt ud fra tidligere kampe er der et forbedringspotentiale der. Lavede fem mål på 11 forsøg.

Junior Scott (02): Til tider så det nemt ud for ham, men andre gange gik det helt galt. Lavede tre mål på seks forsøg.

Lasse Balstad (00): Forsvaret blev aldrig stabil, og da det var Balstads hovedopgave, kan han ikke bestå.

Einar Olafsson (00): Islændingen fik den utaknemmelige opgave at lappe hullet defensivt, men det lykkedes ikke.

Nicolaj Nørager (02): Fik ikke særlig meget spilletid, men den tid han blev på banen, blev heller ikke forvaltet særlig godt med flere tekniske fejl til følge.

Kristian Stoklund (02): Forsøgte, forsøgte og atter forsøgte, men det ville ikke lykkedes. Lavede tre mål på syv forsøg, tre assists og en teknisk fejl.

Anders Kragh Martinusen (00): Det blev ikke Martinusens dag på kontoret. Lavede et mål på fem forsøg.

Mads Christiansen (4): Fik den sidste del af kampen på banen og fik scoret to gange på tre forsøg.

Nikolaj Petersen (02): Fik de sidste ti minutter af første halvleg og havde tydeligvis fået besked på bare at give den gas, men det lykkedes ikke helt at få det man håbede på ud af det. Fik lavet to mål på fem forsøg.

Jakob Frederiksen (4 – man of the match): Var en af de få, der kunne være indsatsen bekendt med tre mål på fire forsøg.

Nikolaj A. Nielsen (4): Har en god evne til at skabe sig plads på stregen, men manglede skarpheden en enkelt gang, da han kom fri. Lavede to mål på tre forsøg.

Rasmus Meyer (02): Noget uvant blev han pillet ud i forsvaret. Det fungerede slet ikke for Meyer, der heller ikke kom i fokus angrebsmæssigt, hvor han slet ikke fik skudt på mål fra stregen.