For den erfarne Venstre-politiker, Eva Kjer Hansen, har det været en valgkamp af mange emner, men særligt et emne skiller sig ud: Psykiatrien. Et følsomt emne, som vælgerne virkelig har lukket op for at debattere denne gang, mener Eva Kjer Hansen.

Underlig, det er ordene, hvis man beder man Eva Kjer Hansen sætte ord på den valgkamp, der slutter lige om lidt. I morgen er der valg til Folketinget, og Eva Kjer Hansen håber på genvalg.

– Det har været en lidt underlig valgkamp. Jeg synes ikke, at der som tidligere, har været ét eller få emner, men derimod mange emner, som vi har snakket om. Derfor har møderne også været meget forskellige, og folk har spurgt om mange forskellige emner, så har det været en underlig valgkamp, og en anderledes valgkamp, også med de her 14 kandidater, når vi har skulle have hele panelet med, fortæller hun.

Det har virkelig gjort et stort indtryk på den tidligere minister, hvor meget sundhedsdagsordenen har fyldt denne gang, men det er kun godt, mener hun.

– Det jeg synes, har gjort størst indtryk, det er de vælgere, der har haft behov for at tale om vores behov for en ny psykiatriplan, de udfordringer, vi har i vores sundhedsvæsen og især på psykiatriområdet, for det gør altid et stort indtryk, når man får de her fortællinger fra folk om, hvordan de har oplevet, at blive kastet rundt i systemet, og ikke har fået den rigtige behandling, siger Eva Kjer Hansen, der også er glad for de mange gode debatter, som valgkampen har budt på.

– Det gode forhold med ens kollegaer, selvom vi jo har nogle heftige debatter på møderne, så har vi også drukket en kop kaffe med hinanden og har det godt med hinanden, og kan samarbejde på tværs. Jeg tager klart den positive og konstruktive tilgang med mig i det videre arbejde, og som giver mig en tro på, at vi kan få et fint samarbejde, siger Eva Kjer Hansen

Hvorfor skal man stemme på dig?

– Man skal stemme på mig, fordi jeg er en stærk stemme for trekantsområdet i folketinget, og vi har rigtig meget brug for, at der er med de lokale forhold er nogen, der tager udgangspunkt i de sager, der har stor betydning. For eksempel mangler vi rigtig mange IT-medarbejdere og ingeniører i trekantsområdet, det er noget af den arbejdskraft, som virksomhederne virkelig efterlyser. Derfor skal vi også gerne, kunne tilbyde de uddannelser i trekantsområdet, hvilket jeg i den grad er talsmand for, og skal nok presse på på Christiansborg, for at det bliver til noget, og på samme måde tager jeg jo emner op af forskellige karakterer altså; infrastruktur, uddannelse, sociale tiltag og alt det, som betyder noget for området, slutter Eva Kjer Hansen.