Frisør og stylist Methe Maluna Maise Dønns fra ByMaise.nu i Strib var, som mange små erhvervsdrivende, hårdt ramt under 1. del af corona. Lukkeperioden fik hende til at gennemtænkte sit liv, få nye ideer og ikke mindst beslutte, at hun ikke længere vil arbejde 12 timer i døgnet

– Jeg har i mange år arbejdet rigtig meget og været nødt til at sige nej tak til nye kunder. Jeg havde næsten glemt mit kreative jeg, og alle mine idéer til udvikling af forretningen var der bare ikke tid og kræfter til, så på den måde har Corona haft en ’positiv bivirkning’ for mig, smiler Methe Maluna Maise Dønns, der de sidste syv år har klippet og farvet kunder i sin salon ByMaise på Korsvejs Alle 20 i Strib.

Anne og indehaver Methe

Salonen er retro i sit interiør og i radioen bliver der spillet 80’er-00’er-musik på Radio Classic, mens en gammel amerikaner retro-jukebox pynter ved indgangen, når kunderne sidder og venter på deres tur i de røde læder-diner-bænke. På væggen hænger sh-fotografier af Marilyn Monroe, Bridget Bardot og James Dean, mens masser af stearinlys skaber hygge.

Methe har knoklet i sin lille salon, og som så mange andre har hamsterhjulet også drejet hurtigt hos hende.

– Da coronaen kom, var det selvfølgelig et chok for mig som for mange andre. Men efterfølgende har den været god for mig. Pludselig fik jeg tid til at tænke og mærke efter. Jeg var helt gået i stå med at udvikle min salon og mig selv. Og det besluttede jeg mig at gøre noget ved, da alle mine trofaste kunder alle kom igen, og jeg igen blev presset på tid, fortæller Methe, der simpelthen valgte at søge efter en kollega.

Det blev Anne Nygaard Christiansen fra Taulov, der har otte års frisørerfaring:

– Jeg har kendt Anne i flere år, og da hun hørte om mine overvejelser, var hun ikke sen til at tilbyde sin hjælp. Det er så dejligt at have fået en kollega i Anne, og nu kan jeg for første gang i mange år tilbyde tider til de mange, der ellers har ringet forgæves. Og så skal jeg ikke længere arbejde 12 timer hver dag – medmindre jeg får sat mine mange nye ideer i værk, smiler frisøren, der også er stylist og make-up-artist med et hemmelighedsfuldt smil.

ByMaise.nu, Korsvejs Alle 20, Strib, 5500 Middelfart