Stina’s i Algade i Middelfart får den 1. december 2022 ny ejer. Det er iværksætteren Jacob Sandberg, der har kastet sig over et nyt projekt. Sandberg slår fast, at han vil drive caféen og kaffebaren videre i samme ånd.

I december 2017 slog Stina’s dørene op for første gang, og efter fire år som ejer siger Christina Sandberg til den tid stop. En anden Sandberg, nemlig Jacob, har købt kaffebaren og overtager ejerskabet pr. 1. december 2022. 

Christina havde sat kaffebaren til salg, og selvom Jacob udemærket kendte til stedet, hvor han selv kommer, tænkte han ikke, at han ville købe det i første omgang, men det ændrede sig.

– Jeg gik hjem og smagte på det, og sagde til min hustru, at vi tager ind og taler med dem. Så gik det pludselig stærkt. Det var inden efterårsferien, hvor jeg var der en tirsdag og om søndagen skrev jeg under. Det var meget hurtigt, siger Jacob Sandberg.

I de hyggelige rammer, ved et hjørnebord, over en klassisk kop kaffe på Stina’s fortæller Jacob Sandberg, at det slet ikke lå i kortene, at han inden alt for længe står som ejer af stedet, som vi sidder på.

– Overhovedet ikke. Jeg har et job ved siden af som jeg fortsætter  med. Jeg vil komme til at være her nogle eftermiddage og i weekenden, men den almindelige 8-16 kommer jeg ikke til at være en del af, siger Jacob og fortsætter:

– Jeg er kommet her med min hustru, og min datter arbejder her faktisk. Man kan bare kigge sig om lige nu – der er kunder sådan en tilfældig formiddag som nu. Det er virkelig skønt at se, siger han.

Selvom Jacob Sandberg kommer ind som ejer betyder det ikke, at der bliver lavet noget drastisk om, faktisk tværtimod. Navnet bevares eksempelvis, selvom navnet “Stina’s” på ingen måde har relation til Jacob.

– I grundforretningen skal det blive som nu. Ser man på menukortet nu, så bliver det i mere eller mindre samme udstrækning. Vi vil gøre noget andet med smagsnuancerne på nogen ting. Vi vil fx lave en luksus toast, og så vil vi lave en sund shake. Vi er virkelig på det niveau. Vi har fået lov til at beholde navnet – så det vil være et selvmål at skifte det. Det er den 30. november en onsdag, og når jeg overtaget ejerskabet den 1. december, vil det stadig være samme butik dagen efter, slår Jacob Sandberg fast.

Grunden til, hvorfor han slog til og købte Stina’s har han lidt svært ved at sætte ord på – og så alligevel. Der er lidt en iværksætter-type over Jacob Sandberg, der tidligere har drevet pop-up strandcaféen SUP-away på marinaen i Middelfart.

– Du er ikke den første, der spørger mig om hvorfor jeg har købt Stina’s.  Det er en spændende butik, og det er fedt for byen, at Stina åbnede den og det er vigtigt, at den også er her om to år. Jeg kan godt lide projekter også , og jeg har været vant til at lave vilde idrætsudfordringer, så nu prøver jeg det her af. Jeg har noget iværksættergen over mig, forklarer Jacob Sandberg og kommer ind på reaktionerne, der er kommet efter han offentliggjorde købet:

– Jeg løb en tur igår, hvor jeg tænkte over det. Der er tre kategorier. Dem med “nå”, da det ligger så fjernt fra deres hverdag – det er ikke af ond vilje, men de ville ikke lande der selv. Så er der en stor gruppe, som synes det er fedt, og selv gerne ville have energien og lysten til det, og så er der den tredje gruppe, der selv er iværksættere og selvstændige, der siger klø på og gør det.

Det kræver dog noget tilvænning for Jacob Sandberg. Det er ikke ligesom SUP-away, som han kunne åbne og lukke som det passede ham.

 – Her er der 23 på lønningslisten, som er fordelt ud over hele vores åbningstid. Det er deres arbejde, jeg har mit arbejde, du har dit arbejde og de to, der er på arbejde her nu, har deres. Det er altså noget seriøst. Det andet kunne jeg åbne og lukke som det passede mig – her forventer folk, at der er kage og kaffe i den annoncerede åbningstid, siger Jacob Sandberg.

Selvom Sandberg ikke har brancheerfaring, står han ikke på helt bar bund. Han har et netværk at trække på, og har også en god kommunikation med Christina Sandberg.

– Vi har en virkelig god dialog og sms’er flere gange om dagen. Jeg har et stærkt netværk, som kender til det, og som også har brancheerfaring, siger Jacob, der dog stadig har til gode at lege med baristaanlægget og lære det at kende:

– Jeg har ikke nået det endnu, men jeg må se oom jeg lærer at lave lattéart, siger han med et smil.

Som det er nu er alt hjemmebag hos Stina’s. Alt lige fra rugbrød, boller og kager, men Jacob Sandberg udelukker ikke, at der kan komme en leverandør til og hjælpe med eksempelvis surdej.

– Vi har en lokal ude i Gelsted, som jeg kender. Jeg kan ikke være her dagligt, og det vil gøre os mindre sårbare, hvis vi får noget leveret uden at gå på kompromis med kvaliteten. Måske kan vi få en bedre kvalitet på nogen ting, men hovedforretningen kommer vi ikke til at lave om på, slutter Jacob Sandberg.