Den 12. november 2023 gæster den kendte duo Popsi og Krelle igen Fredericia. De populære musikere har spillet og underholdt børn i alle aldre i et snart et årti. Siden er de blevet et vaskeægte YouTube-fænomen med millioner af visninger.

LECTURE kunne i 2022 melde alt udsolgt til Popsi og Krelles koncert den 6. november. Det er efterhånden blevet en tradition, når de gæster Fredericia, og nu er chancen der for at opleve dem igen, når de i 2023 vender tilbage til Erritsø Idrætscenter.

Popsi og Krelle startede tilbage i 2014, da Maiken (Popsi) blev mor til Bertram, og lige som alle andre forældre, tændte hun for skærmen for at finde danske børnesange på Youtube. Som tidligere professionel musiker undrede hun sig over, hvor langt der var mellem snapsene, når det gjaldt gode videoer med musik til de mindste.

– Det er en vigtig del af et barns dannelse – både musikalsk og kulturelt – at kende de sange som vores bedsteforældre sang som børn, og de nye klassikere som er kommet til siden. Det, at vi synger for vores børn, og at de så synger videre for deres børn, er en vigtig traditions at holde i hævd. For når vi synger for hinanden – og sammen – så dyrker vi nærværet, skellet mellem generationer og kulturer udviskes, og sang og fagter styrker det lille barns udvikling på mange planer, fortalte Popsi og Krelle i 2020.

Der var god musik og gang i Erritsø Idrætscenter hal 1, da Popsi & Krelle gæstede Fredericia i november 2022. Foto: AVISEN

Maiken og Christian lærte hinanden at kende via deres arbejde i forlagsbranchen, og de satte sig for at lave et projekt sammen: At indspille musik og video til 10 klassiske børnesange. I maj 2018 blev Popsi og Krelle født på Youtube. Visningerne tog overraskende hurtigt fart og indenfor få måneder var deres youtubehit “Hjulene på bussen” set over et million gange.

Der gik ikke ikke lang tid, før Maiken og Christian greb chancen og skiftede forlagsbranchen ud med Popsi og Krelle i fuld fart på fuld tid. 1 million visninger er blevet til over 100 millioner visninger, og der er musikprojekter i pipelinen til langt ud i fremtiden, senest med julesangene i 2022, og det er der en god grund til.

– Vi elsker være soundtracket til så mange børn barndom og at møde dem og deres familierne over hele Danmark i børnehøjde, siger de.

Og begejstringen er også enorm i Jylland og på Fyn, hvorfra mange kører til koncerter i Fredericia. Derfor er det en fornøjelse for LECTURE at afsløre, at de kommer igen.

– Vi havde første gang besøg af Popsi og Krelle i 2019, og allerede dengang var duoen et tilløbsstykke uden lige. Nuvel sagde mange dengang: “hvem?” Men igen og igen, overrasker det, hvor mange der pludselig kender de to folkekære musikere, når de samme spørgere er blevet forældre, bedsteforældre eller bare har set Popsi og Krelle på YouTube, hvor de fleste kunstnere nok vil være lykkelige for så mange millioner af visninger, siger eventchef hos LECTURE, Maj-Britt Andreassen og slutter:

– Som Krelle sagde sidst, de var i Fredericia, “vi har spillet hos LECTURE siden starten, og det er blevet en tradition.” Når vi nu nærmer os julen – en tid med mange traditoner, så er det helt fantastisk at kunne byde Popsi og Krelle velkommen i 2023. To jordnære mennesker, der leverer børne- og familieunderholdninger på magisk vis.

Billetter kan købes her