Modtager du penge på MobilePay, der ikke var til dig, så send dem retur i en fart. Ellers risikerer du en sigtelse og en plet på din straffeattest.

– Vi får desværre flere og flere sager om penge, der er sendt til den forkerte modtager på MobilePay. Det sker, når man kommer til at taste det forkerte nummer. Men det går for alvor galt, når man har svært ved at få pengene retur. I onsdags havde vi endnu en sag fra vores politikreds, hvor en borger sendte 1.600 kroner til en forkert modtager, der boede i Ringkøbing. Borgeren forsøgte både at sende en sms og ringe for at få pengene igen. En enkelt gang blev telefonen taget, men smidt på, fortæller Ole Ecktholdt fra Sydøstjyllands Politi og tilføjer:

– Det er ofte nemt at finde frem til de personer, der modtager forkert, og når man får de kald og beskeder om at sende pengene retur, så ved man jo godt, hvad det er. I stedet risikerer man en sigtelse for overtrædelsen af straffeloven, fordi man har pligt til at levere hittegods retur. Sender man ikke retur, får man en dum plet på straffeattesten.

Alle oplysninger bragt i denne artikel er oplyst af Sydøstjyllands Politi ved den daglige pressebriefing.