Middelfart leverede tidligt tirsdag aften pokaloverraskelsen, da de på hjemmebane vandt 1-0 mod FC Fredericias NordicBet Liga-mandskab.

Det var ikke til at se, at Middelfart til dagligt spiller i 3. division og FC Fredericia spiller i landets næstbedste fodboldrække. Faktisk lignede det, bedømt ud fra spil og chancer, at Middelfart var det højest rangerende hold.

FC Fredericia kom til opgøret med en opstilling, der var blandet mellem reservespillere og faste startere, mens Middelfart kom i noget nær stærkeste opstilling. En af de spillere, der normalt ikke starter inde for FC Fredericia, Jeppe Brinch, var ved at komme i fokus efter ti minutter, da han lavede en knap så god clearingsaftale og bolden havnede for fødderne af en Middelfart-spiller, som fik en stor chance, men den blev ikke udnyttet. 

En af de store profiler for Middelfart i starten af sæsonen har været William Akpan, og han var ved at komme i fokus igen efter 20 minutter. Kantspilleren spurtede fra FC Fredericia, og fik frit løb mod Sebastian Johns mål, men FC Fredericia-keeperen reddede forsøget. Ti minutter senere kom John i negativt fokus, da han lavede en opspilsfejl, som Middelfart var tæt på at udnytte, men ind kom bolden ikke.

Middelfart fortsatte med at bevare presset, og havde flere store chancer, men en enkelt gang i første halvleg bød FC Fredericia sig også til med kombinationer i Middelfarts felt. Det lykkedes dog ikke at få afsluttet, og mere skete der ikke i første halvleg, der forblev målløs.

Fra anden halvlegs start skiftede FC Fredericia fire spillere ind. Ud gik Jeppe Brinch, Nicklas Røjkjær, Frederik Heiselberg og Andreas Lausen, og ind i stedet kom debutanten Frederik Carstensen, Jagvir Singh, Adam Jakobsen og Mikkel Wohlgemuth, og det hjalp på FC Fredericias spil, der blev stabiliseret. Netop indskiftede Jakobsen stod for FC Fredericias største chance, da han med 20 minutter igen fik kombineret sig igennem, og fra en position lige på kanten af feltet kanonerede bolden mod mål. Det tvang Middelfarts keeper, Casper Radza, til at lave en stor redning.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Kort tid efter var Middelfart tæt på at komme foran. Jagvir Singh driblede tæt på eget målfelt, men han tabte bolden og i stedet fik Middelfart banket på mål. Sebastian John kunne ikke holde skuddet. Det lykkedes dog ikke Middelfart at score på returbolden. Det lykkedes til gengæld den tidligere FC Fredericia-spiller, Denis Fazlagic, at komme på måltavlen med otte minutter tilbage af opgøret bedst som det lignede, at kampen ville gå i forlænget spilletid.

FC Fredericia forsøgte at etablere et pres i slutningen af kampen, men det lykkedes ikke, og dermed leverede Middelfart pokaloverraskelsen.