Kultur- og idrætsudvalget har besluttet, hvordan de 400.000 kroner årligt til ungdomsfodbolden i Fredericia fordeles. I 2023 og 2024 ligger det fast, at 75 procent af beløbet går til FC Ungdom, mens de resterende 25 procent går til Fredericia KF.

I forbindelse med budgettet blev der i de kommende fire år afsat 400.000 kroner årligt til ungdomsfodbolden i Fredericia, og der var lagt op til, at kultur- og idrætsvalget i samarbejde med forvaltningen kom med et bud på, hvordan midlerne skal fordeles. 

Beslutningen er nu truffet. FC Ungdom modtager i 2023 og 2024 75 procent af tilskuddet til at implementere en organisation, der skal være med til at sikre de krav, der følger med i DBUs licenssystem. I de 2023 og 2024 støttes pigefodbolden med 25 procent, idet pigerne ikke har et organisatorisk setup, der fordrer en tilsvarende økonomi jf. DBUs licenssystem. Der lægges op til, at den økonomiske prioritering i 2025 og 2026 byttes om såfremt, at Fredericia KF kan opnå en optagelse i DBUs talentsystem på tilsvarende niveau som drengene i 2024.

– Det har været et ønske at understøtte fodbolden. Overordnet set er det en god sag at udmønte penge, der kan glæde mennesker. eEt var dejligt at få styr på det inden de nye år, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Peder Tind (V). 

FC Ungdom blev tidligere på året tildelt en licensstjerne, og det er med baggrund i den og arbejdet forude, at man har valgt at tildele dem 75 procent de første to år.

– De gør allerede et godt arbejde, og kan vi understøtte dem i at gøre det bedre. Det er hårdt arbejde at få de her stjerner, også hvis man vil beholde den ene stjerne. Det er også derfor, at vi har givet dem det for at understøtte den fortsatte udvikling. Vi vil anerkende indsatsen de har gjort, og vi vil udvikle det der er, og skabe endnu flere positive oplevelser, forklarer Tind.

Kigger man på landsplan mod de større ungdomssetup er det ikke kommunale midler, der driver ungdomsfodbolden, men at Fredericia Kommune gør det, er ikke noget problem for Peder Tind.

– Vi skal altid prioritere midlerne. FC Ungdom kom til os tidligt på året og fortalte omkring udfordringen med licensen og for at fortsætte udviklingen. I budgetforhandlingerne afsatte vi penge til det. Det er vores opgave at understøtte udviklingen af fodbolden i Fredericia, både i drenge- og pigefodbolden, slår han fast.