To aktioner defensivt, hvor forsvaret så passivt til, endte med at blive dyrt for FC Fredericia, som søndag tabte 2-1 til Hvidovre.

Hvidovre har været et af sæsonens bedste hold i NordicBet Ligaen, både spille- og pointmæssigt. Det kom til stor udtryk på Monjasa Park søndag eftermiddag, hvor viste et teknisk niveau, som var over FC Fredericias, og var gode til at skabe chancer, når de kom ind på den sidste tredjedel af banen.

Gæsterne var uden deres topscorer Christian Greko Jakobsen, men det var ikke til at se. Deres koncept blev ikke slået ud af kurs med fraværet af ham, og i stedet trådte nye til. Noget af det, som Hvidovre også er blevet kendt for, er at være uhyre effektive foran kassen. Inden kampen havde de lavet 25 mål i ni kampe, og de fik vist, at det ikke var tilfældigt med de mange mål mod FC Fredericia. 

Fredericianerne gjorde det dog heller ikke svært for Hvidovre ved de to mål, som de scorede. Ved 1-0-målet var Andreas Smed ikke presset, da han steg til vejrs mellem Oliver Olsen og Erik Nissen, og ved scoringen til 2-1 var der slet ikke pres på, da et indlæg blev slået ind til Mohamed Al-Naser i en situation, hvor Peter Ullum heller ikke så alt for heldig ud. 

Noget af det positive FC Fredericia kan tage med videre er, at Frederik Heiselberg igen fik scoret og dermed viste, hvorfor der i FC Midtjylland er stor tiltro til, at den unge angriber på sigt kan blive en fast del af deres Superliga-hold.

Forude venter der en landsholdspause, hvor noget af det vigtigste for FC Fredericia er at få Nicklas Røjkjær, Jeppe Gertsen og Valance Nambishi helt klar, og gøre sig klar til de sidste syv runder inden VM-pausen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Valdemar Birksø (4): Kunne ikke stille noget op ved de to mål.

Alexander Jensen (4): Ikke den bedste kamp af Jensen, men faldt heller ikke igennem.

Oliver Olsen (02): Hans naturlige position er ikke som midterforsvarer i en firebackkæde, og det kom lidt til udtryk mod Hvidovre, hvor han var stærkt impliceret i 1-0-målet.

Erik Nissen (4): Med Olsen som makker skal Nielsen lede forsvaret, og der er han ikke den fødte type til det. Slap dog nogenlunde fra egne aktioner i kampen.

Frederik Christensen (4): Fik lukket fint af, men satte ikke sit aftryk offensivt.

Simon Bækgård (02): Satte holdkammeraterne i en dårlig situation, da han fik rødt kort efter to gange gult. Især det sidste gule kort var unødvendigt i en ikke særlig farlig situation ude ved sidelinjen.

Mikkel Wohlgemuth (4): Kæmpede som sædvanligt det bedste han havde lært, men det var ikke nok til at løfte holdet.

Adam Jakobsen (02): Fik ikke skabt noget imodsætning til de foregående kampe.

Mathias Kristensen (4): Havde en af FC Fredericias største chancer foruden målet. Begynder at falde bedre ind i spillet med den offensive rolle han er tiltænkt.

Frederik Carstensen (02): Anonym kamp af kantspilleren.

Frederik Heiselberg (7 – man of the match): Den bedste spiller på dagen. Udover målet var han en god opspilsstation og viste, at han kan bruge sin fysik til at holde modstanderen væk. Kan kadencen holdes, bliver han en vigtig brik for FC Fredericia.

Indskiftere:

Nicklas Røjkjær (UB)

Jagvir Singh (UB)

Andreas Lausen (UB)

Peter Ullum (UB)

Jeppe Gertsen (UB)