Myndighederne er fortsat i gang med at lede efter mange af de mennesker, der er meldt savnet i det vestlige Tyskland.

I mellemtiden har der været en stor diskussion i landet om, hvem der bærer ansvaret for den store katastrofe, som ramte landet i forrige uge.

Nu er flere partier gået sammen om at pege på den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, fra regeringspartiet CSU, som manden der skal have skylden for de manglende advarsler om oversvømmelserne.

Der var angiveligt et europæisk oversvømmelsessytem, som havde advaret de tyske myndigheder om store vandmængder, der kunne ramme landet.

Men kommunikationen fejlede, og dermed blev advarslerne ignoreret.

Faktisk har varslingssytemet advaret om en mulig katastrofe 25 gange, men de fik ingen respons fra den tyske regering.

Det kan ses i landet, at sidste uges ødelæggelser har haft enorme konsekvenser både geografisk og i det stigende antal dødsfald.

Efterspillet er nu nået til det politiske landskab, og her er den tyske opposition utilfredse med den nuværende indenrigsminister.

Både det liberale parti, FDP, og det venstreorienterede parti, Die Linke, kræver, at Horst Seehofer går af som minister. De mener, at han har svigtet i så høj grad, at der ikke er andre udveje. De mener, at han bærer et ’’direkte, personligt ansvar”, da han i flere omgange har ignoreret EFAS’ advarsler.

Allerede den 10. juli skulle han have modtaget beskeder om, at der var ekstreme vandmasser på vej mod særligt delstaten Rheinland-Pfalz.

Det har resulteret i en debat om, hvorvidt meteorologernes dystre advarsler ikke er blevet taget i betragtning, eller om oversvømmelsessytemets advarsler ikke nåede til de relevante myndigheder i tide.

Her har Michael Theurer fra FDP blandet sig i debatten og givet indenrigsministeren skylden:

– Billedet viser en betydelig systemfejl, som den føderale indenrigsminister Seehofer bærer et direkte personligt ansvar for, siger han og bliver støttet af Susanne Hennig-Wellsow, som har samme opfattelse af situationen:

– I betragtning af katastrofens omfang vejer den så tungt, at en opsigelse fra den ansvarlige minister er mere end passende, siger hun. Hun argumenterer for, at det er en alvorlig og utilgivelig politisk fejltagelse, og dermed er en opsigelse på sin plads.

Til disse beskyldninger har indenrigsminister, Horst Seehofer, udtalt, at det er beskidte kneb fra oppositionen, når man tænker på, at der er forbundsvalg om tre måneder. Han mener ikke, at ansvaret for ødelæggelserne kan placeres hos politikerne, da klimaforandringerne har været ustyrlige, og dermed har forvoldt tyskernes store naturkatastrofer. I den forbindelse erkender han, at Tyskland skal være bedre rustet i fremtiden i forhold til potentielle katastrofer, og her kan politikerne hjælpe med den del.

Derudover fremhæver indenrigsministeren, at der har været noget galt med kommunikationenen, da de ikke har registreret EFAS’ advarsler.

Han får opbakning af ophavskvinden til det europæiske varslingssystem, Hannah Cloke, der indrømmer i et interview, at der har været udfordringer med kommunikationen:

– Vi så de her informationer allerede i starten af sidste uge, og det så meget alvorligt ud. Vi kunne have forudset det her, så det undrer mig, at antallet af ødelæggelser og omkomne er så stort, siger hun i et interview med nyhedsbureauet Reuters.

Hun ærgrer sig stadig over omfanget af skaderne og dødsfaldene, og hun mener derfor, at det er ’’fuldstændig uacceptabelt’’, at man i 2021 kan opleve så store katastrofer, når man har forskellige varslingssystemer og ressourcer til at undgå ødelæggelser. Hun mener derfor, at disse tragiske hændelser kan vække politikerne i Europa, da de nu er blevet nødt til at forholde sig til klimaforandringerne.

Både oprydnings- og eftersøgningsarbejde fortsætter, og i øjeblikket er mange fortsat meldt savnet i området.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer