Hundredtusindvis af københavnere og Tour-fans skabte en enestående kulisse langs ruten, da verdens bedste cykelryttere tog hul på Tour de France.

Trods silende regn gik alting op i en højere enhed, da København lagde asfalt og brosten til den første etape i årets Tour de France. Det eneste der manglede, var en dansker på podiet.

For overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) var det en drøm, der gik i opfyldelse:

– Tour-starten gik over al forventning, og det var magisk at se verdensstjernerne skære gennem menneskehavet, der fyldte gaderne her i verdens bedste cykelby. Jeg har været rundt i byen hele dagen. Allerede fra morgenstunden indtog københavnere og cykelturister byens gader og gjorde klar til start. Det har været en fantastisk dag i fællesskabets tegn, siger Sophie Hæstorp Andersen og fortsætter:

– Jeg har mødt en boblende begejstring for touren hos børn, familier og fans. Og vi har fået vist vores enestående cykelkultur frem for hele verden. Det er jeg stolt af. Det har været en følelsesladet dag både for mig som overborgmester og ikke mindst for de danske ryttere, der blev båret igennem vores hovedstad.

– Jeg håber, at københavnerne vil køre i deres hjulspor, når vi i morgen tidlig åbner enkeltstartsruten for københavnerne og kører Tour de København. Jeg klikker selvfølgelig også selv i pedalerne på racercyklen, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.