Projektet Børn hjælper børn løfter en fundamental opgave, mener Fredericias borgmester Steen Wrist. 

Børn hjælper børn er et projekt, der blev præsenteret på et kick off-møde i sidste uge. Det går ud på, at spillere i FC Fredericia Ungdom samler penge sammen og giver til dem videre velgørende formål, og fra initiativtagernes side lyder det, at det skal være med til at danne de unge fodboldspillere.

Med til arrangementet, der blev afhold i Eksercerhuset, var borgmester Steen Wrist (A) og udvalgsformand Peder Tind (V). De er nyvalgte ambassadører for projektet.

– Noget af det flotteste ved det her er, at kommunen ikke hjælper. Børn hjælper børn. Vi er kun involveret på den måde, at Peder og jeg er blevet spurgt om, vi vil være ambassadører, og det er vi rigtig glade for og har sagt ja for at støtte op om et supergodt intiativ, sagde Steen Wrist og fortsatte:

– Projektet løfter en fundamental opgave i samfundet. Mistrivsel og psykisk sygdom blandt børn og unge er blevet en større og større udfordring. Det er en af vor tids største tragedier, at vi skal se børn og unge være så kede af det, og det skal vi handle på. I tager skeen i egen hånd og viser, hvad man kan gøre.

– Når børn hjælper børn, så hjælper de andre, men I hjælper også jer selv. Fællesskab, god trivsel og følelsen af at være noget for andre er ubeskrivelig. Fodbold er en stor og stærk sportsgren i Danmark. Pippi Langstrømpe havde et citat om, at hvis man er vældig stærk, så skal man også være vældig rar. Derfor er jeg stolt over at være ambassadør for det, og I løfter så vigtig en opgave for samfundet, som det her er, forklarerede borgmesteren.

Også Venstres Peder Tind, der er udvalgsformand for Kultur- og Idrætsudvalget, havde lovprisende ord at sige om projektet.

– Vi har et stærkt fællesskab og vil gøre en forskel for vores by. Uanset, hvad vi gør, så er vores opgave at sikre Fredericia en fremdrift og at det går godt i vores by. Jeg er stolt over, at være i det her projekt og har stor respekt for dem, der står bag det her. Det skal man ikke tage for givet. Det mest interessante ved projektet og en af grundene til, at jeg vil være ambassadør for det her projekt, er værdier. Det handler ikke om økonomi som sådan, og handler om at gøre noget godt for andre. Man kan kalde det næstekærlighed, hjælpsomhed eller andre ord for det. Dybest set handler det om værdier, hvor man gør noget godt for andre mennesker, fortalte Tind.