FHK har op til denne sæson hentet fire nye spillere, og de har alle vist sig at være spillere, der alle forstærker holdet.

Særligt de to bagspillere, James Scott og Reinier Taboada, har vist sig som to spillere, der kan blive et spændende bekendtskab i dansk håndbold. Scott er meget høj, og kan skyde bolden ind ude bagfra, men ikke mindst har han vist sig at have hurtige fødder, der kan sætte modstanderen af, og have et godt blik for medspillerne. Det samme er tilfældet for cubanske Reinier Taboada, der ligeledes har vist sig at være en dygtig forsvarsspiller, og det er også noget, som kommer til at bekomme FHK vel. Noget af det holdets nye træner, Gudmundur Gudmundsson, vægter højt, er nemlig at man som spiller kan spille i begge ender af banen for at undgå udskiftninger mellem forsvar og angreb.

Der var ellers sat store spørgsmålstegn ud for særligt James Scott, da hans statistik fra Bundesligaklubben, HBW Balingen-Weilstetten, viste nul mål i en del kampe i sidste sæson, men efterretningerne går på, at Gudmundur Gudmundsson havde et godt øje til den fodrappe franskmand, og det har hidtil vist sig at holde stik.

Taboada kom til FHK fra den nordmakedonske klub, Eurofarm-Pelister, og der kunne man se, at han var en af de bærende spillere for holdet, der foruden at være et tophold i den hjemlige liga, deltog i European League, hvor cubaneren var en af de bærende kræfter, og derfor var der forhåbninger om, at han kunne indtage en lignende rolle i FHK. Overgangen fra den makedonske klub til FHK har indtil videre været gnidningsfri, og forventningerne, efter de træningskampe der er spillet, er indfriet.

En, der også har indfriet forventningerne, er målmanden Thorsten Fries. Fries har tidligere stået med høje redningsprocenter i den danske liga i SønderjyskE, men det er nogen år siden, da han i de seneste år har spillet i den norske mesterklub Elverum, men Fries har ikke glemt, hvordan man redder bolde. Særligt imponerede han stort, da FHK gennembankede SønderjyskE med 35-23.

Den sidste nye spiller i FHK er Einar Olafsson, og selvom han formentlig er tiltænkt som udviklingsspiller i første omgang, har han vist sig at kunne bidrage forsvarsmæssigt, hvor han passer godt ind i FHK’s forsvarsstil, der er aggressiv. På den måde er han et godt supplement til norske Lasse Balstad, der må anses som forsvarsstyrmanden i det fredericianske forsvar.

En af de ting, der også er anderledes i denne sæson i FHK, er selvsagt, at der er kommet en ny træner. Gudmundur Gudmundsson er manden, der skal føre den fredericianske håndboldklub til nye højder. Et af målene er, at holdet skal spille med om medaljer senest i 2025, og med det, der er vist hidtil i træningskampene, tegner der sig et ikke urealistisk billede af det.

Et er dog at præstere i træningskampene, noget andet er, når der er point på spil. Derfor bliver det spændende at følge, om de lovende tendenser i FHK fortsætter, når sæsonens første ligakamp finder sted den 2. september i thansen ARENA mod Skanderborg-Aarhus, der er et af de hold, som FHK formentlig skal til at konkurrere med i tabellen. Inden det opgør venter der blandt andet en pokalkamp på udebane mod Skive, hvor FHK er storfavoritter til at gå videre, og med holdets ambitioner om at komme til at deltage i pokalturneringens Final4, er det en must-win kamp. Kommer FHK som ventet videre, venter der forud en pokalkvartfinale senere på efteråret, og det bliver den sidste kamp inden, at Final4 skal afvikles.