Danmark har ikke været ene om at skuffe blandt de europæiske topnationer til VM. Efter 0-0 mod Kroatien er Belgien nu overraskende også ude.

Belgien havde inden kampen blot hentet en sejr mod upåagtede Canada, og de var derfor under pres forud for den sidste gruppekamp mod Kroatien, der til gengæld med fire point inden sidste runde var i en gunstig position og kunne lurpasse, da et point var nok til at gå videre.

Efter et kvarter havde kampens dommer, Anthony Taylor, oprindeligt dømt straffespark til Kroatien, men efter en VAR-gennemgang blev kendelsen trukket tilbage, og dermed kunne Belgien ånde lettet op. Ånde lettet op kunne de til gengæld ikke efter, at de skød på mål. Flere gange havde belgierne muligheden, men ind kom bolden ikke.

Fra anden halvlegs start kom Romelu Lukaku på banen, og han skabte, som ventet, ravage i feltet. Han ramte blandt andet stolpen på en returbold. Det lykkedes dog ikke belgierne at score, og da Marokko samtidig vandt over Canada, snuppede de førstepladsen i gruppen foran Kroatien og sendte belgierne ud af VM.