I titelrollen på Teater Malstrøms nye familieforestilling Peter Pan, der har premiere 25. november, finder vi 25-årige Mikkel Nordfang Philipsen, der allerede har mange års teatererfaring.

Prøverne til forestillingen er i fuld sving. Der er 17 medvirkende i forestillingen, og rollerne udfyldes af en blanding af voksne og børn.

– Det bliver en sjov og energisk forestilling med flotte kostumer. Det er et dygtigt hold, og jeg er særligt imponeret af børnene. Det er en eventyrlig udgave af Peter Pan, der nok rummer et mere klassisk syn på Drømmeøen end Disneys. Til gengæld er også nogle elementer, som publikum nok ikke lige har set før i Peter Pan, siger Mikkel

Mikkel forventer, at særligt børnene vil falde for forestillingen, som han kan mærke instruktøren Nanne Siff Rasmussen har særlig fokus på.

Peter Pan rollen er Mikkel er meget ydmyg over for at skulle spille. Han uddyber: ”Alle kender Peter Pan, og det kan skabe store forventninger, så jeg kan mærke, at jeg skal levere noget, der sidder lige i øjet.”

Mikkel føler, at han har gode forudsætninger for rollen, da han selv et eller andet sted er et barn i en voksen krop med et ung udseende, en lys stemme og en legende tilgang til tingene. Men vægten syntes han selv var for høj, så han fik tilknyttet en kostvejleder på sit motionscenter og har tabt 15 Kg for at passe ind i rollen.

Dog er det ikke hele hans fysik, han selv er herre over. Mikkel venter spændt på at høre sin endelige hårfarve i forestillingen, som stadig er til debat hos instruktøren.

Bedste venner skal spille ærkefjender

I rollen som Peter Pans nemesis Kaptajn Klo, finder vi et kendt ansigt på Teater Malstrøm i form af Daniel Stoof Jensen, der netop har været aktuel i efterårsforestillingen ’Showdown’. Daniel er faktisk en af Mikkels bedste venner, og de havde før audition talt sammen om de skulle prøve at stille op og måske få muligheden for at spille sammen i forestillingen, selv om de også var konkurrenter til hovedrollerne. Men de er begge glade for udfaldet og samspillet.

En tidlig start med teater og film

Mikkel har gennem sin barndom og ungdom medvirket i en stribe semi-professionelle opsætninger i København, hvor han også har taget en tre-årig filminstruktør-uddannelse for unge talenter. I sit voksenliv har Mikkel både stået på scenen og foran scenen, med skuespiller- og dansejobs bl.a. hos Det Kongelige Teater, og manuskriptforfatter- og instruktørjobs på flere professionelle forestillinger.

Han er også aktiv som underviser, med flere engagementer som dramalærer og som dramakonsulent på skoler, aktuelt på Skanderup efterskole og Faaborgegnens efterskole. Til dagligt går Mikkel på 4. år på Den Frie Lærerskole på Sydfyn, hvor han er ved at tage en professionsbachelor-uddannelse med fokus på drama og film.

Mikkel og de 16 andre medvirkende i Peter Pan kan opleves i Det Bruunske Pakhus i Fredericia fra 25. november.

Fakta

Peter Pan spiller fra 25. november til 18. december. Forestillingen spiller fredage kl. 18, lørdage kl. 14 og 18 og søndage kl. 18 på Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3 i Fredericia

Billetter kan købes på billetten.dk. Forestillingen er fra 6 år og op.

Mikkel Nordfang Philipsen kan følges på https://www.youtube.com/channel/UCLjIrLrVmb4POUM4YZcaUHQ