Jesper Houmark er skiftet ud med Gudmundur Gudmundsson. Det er nye tider i FHK, og Kasper Young, som har spillet i klubben siden 2017, kan mærke en forandring, som har været positiv.

Fra 2016 og frem til sommeren 2022 hed FHK’s cheftræner Jesper Houmark. Houmark er stadig i FHK, hvor han er assistenttræner nu, men manden med ansvaret på trænerbænken er Gudmundur Gudmundsson, som har svinget taktstokken på træningsbanen og i kamp siden midten af juli. Siden har holdet spillet seks træningskampe, hvor al modstand er blevet fejet til side.

– Det har været rigtig godt. Vi har spillet seks kampe og det er gået fint. Gudmundur har fået set nogle ting, og vi kommer med god energi og vilje for at vinde, siger Kasper Young.

FHK’s sidste træningskamp var mod Ribe-Esbjerg, som forventes at komme til og kæmpe med om en af slutspilspladserne på yderste mandat. Den kamp endte FHK med at vinde 41-31.

– Som cifrene siger bærer det præg af, at vi scorede på næsten samtlige angreb. Det var en hurtig kamp med masser af fart og sved på panden, og det bunder i, at vi var effektive i angrebet, forklarer Young og kommer ind på starten under Gudmundur Gudmundsson:

– Det har været fedt, men hårdt. Det har været lærerigt. Det er noget man lærer meget af sæsonen igennem.

– Det at få ny inspiration, og andre øjne på tingene, siges at være sundt. Om det er det, der har haft en effekt på FHK i opstarten, skal være usagt, men Young er klar i mælet, når det kommer til spørgsmålet på, hvordan det er at få inputs fra andre, siger Kasper Young og fortsætter:

– Mange af os har haft Houmark i 5-6 år, så en ny træner gør noget, og det giver god energi.

Med præstationerne i testkampene, hvor FHK har slået de svenske mestre og flere danske ligahold, kunne man fristes til at tro, at FHK har toppet for tidligt, men den køber Young ikke.

– Der er mere at hente. Vi har trænet med Gudmundur i fem uger, så vi bliver bedre i løbet af sæsonen, forklarer Kasper Young.

Mandag den 29. august går det løs for FHK i en gældende kamp. Der møder holdet Skive på udebane i pokalturneringens ottendedelsfinale.

– Det bliver fedt. Vi har brugt hele opstarten med det for øje, og vi vil vinde den, siger Kasper Young og slår fast:

– Vi vil vinde alle kampe. Vi skal vinde i Skive og så må vi se hvem vi trækker derefter, fortæller han.

Når det kommer til ligaen, er målet først og fremmest at komme i slutspillet.

– Vi har en ambition om at komme i top-8. Der er mange gode hold, men vi skal være en del af det, fortæller Kasper Young.

Placeringsmæssigt løfter Kasper Young ikke sløret for drømmen, men målet for ham er klart.

– Kommer vi i slutspillet, vil vi vinde alle de kampe, der er, og det ville vi også sidste år, men det lykkedes ikke så godt. Det vil vi forsøge at gøre bedre, slutter Kasper Young.