Den 3. september inviterer Studieby Fredericia til udendørsfesten, Studiestartsevent 2022 med livebands, DJs, madboder og masser af sjove aktiviteter. Den store fest er bl.a. resultatet af et spændende samarbejde med iværksætterne bag den trivselsfremmende danske app, Happenings.

Rasmus Jensing der er administrerende direktør for Happenings er glad for at være med til, at de unge i Fredericia kan få en fed studiestartfest:

– Sidste år var der ingen fester på grund af Covid-19, og derfor sad alt for mange unge og gloede ned i deres mobil. Så de fortjener virkelig at få lov til at fyre den af.

Mindre skærm – mere fællesskab

Happenings er et moderne digitalt værktøj, der hjælper små og store uddannelsesinstitutioner med at gøre tilmelding, registrering, betaling og kommunikation i forhold til fester og andre sociale aktiviteter mindre tidskrævende og mere sikkert.

Alt foregår i appen, som mere end 10.000 unge har hentet og som 33 gymnasier bruger til at koordinere aktiviteter med. Flere videregående uddannelser er også på vej.

For direktøren i Happenings er der‍ imidlertid større og vigtigere perspektiver end de praktiske. Han ser Happenings som et værktøj der skal være med til at skabe nære relationer, væk fra de skærme de fleste af os bruger alt for meget tid på:

– Tid er det mest kostbare vi har, og Happenings hjælper festudvalg, lærere og elever med at få mere tid til at skabe et fællesskab man kan se, mærke, høre, dufte og smage ude i virkeligheden, forklarer Rasmus Jensing og tilføjer, at man kan se Happenings som en ekstra ven – en buddy på skolen, der fortæller hvor og hvornår næste happening sker.”

Sådan en ekstra ven er der ifølge EVAs undersøgelse fra 2021 mange elever og studerende, der har brug for. Næsten hver tredje føler sig ensom (www.eva.dk/studietrivsel_forår_2021).  

Derfor glæder det folkene bag Happenings, at Børne- og Undervisningsministeriet har godkendt Happenings som et trivselsfremmende tiltag.

FAKTA:

Happenings A/S blev stiftet i 2019 og holder til i Århus.

Appen overflødiggør trykte billetter, løbesedler plakater med mere, fordi alt foregår digitalt – og fordi servere og hosting kører på grøn strøm er appen Co2-neutral.