I går bragte vi artiklen med Zantio ITs ejer i forbindelse med det store tyveri af computere i Fredericia. Nu er ejeren bag virksomheden, Simon Buhl Jensen, blevet sigtet af politiet, fordi han har valgt at offentliggøre overvågningsmaterialet med foto af tyvene. Derudover vil politiet lukke hans Facebookprofil, hvis han ikke sletter opslaget.

En sigtelse og et bødeforlæg på mellem 5-10.000 kroner, og så lukkes Simon Buhl Jensens private Facebookprofil, hvis han ikke sletter opslaget med tyven fra det store computertyveri på Vejlbyvej i Fredericia. Det er virkeligheden for Simon Buhl Jensen torsdag den 24. november 2022.

– Det er sindsygt. Jeg kunne forstå, hvis det var overvågning fra en parkeringsplads, hvor man kunne se flere mennesker og flere ting, hvorfor der kunne sås tvivl om, men hør her, de står med fingrene i kagedåsen på vores lager. Der er ingen tvivl. Det er da vildt med politiets ressourcer, at jeg 2,5 dage senere får en sigtelse og trussel om at lukke min profil, hvis jeg ikke sletter opslaget, siger Simon Buhl Jensen.

Forskringen dækker ikke – og politiet reagerede ikke hurtigt for en måned siden

Forsikringen dækker ikke tabet på 170.000 kroner og politiet reagerede hurtigt nu, hvor Simon Buhl Jensen skulle sigtes, men ikke så hurtigt, da han selv rettede henvendelse med konkrete beviser på, at computerne tilhørte hans virksomhed.

– Jeg har reageret, som jeg har, fordi vi har en forsikringsmægler, der skulle sørge for vores forsikringer, så de passede til os, så vi kunne koncentrere os om vores speciale og vores virksomhedsvækst, men nu viser det sig, at forsikringen ikke dækker tabet. Så vi har nok at tænke på lige nu. For en måned siden efter det første indbrud, fandt jeg nogle af vores computere til salg på en hjemmeside med en ejer boende i Aarhus. Han kunne ikke fremskaffe kvitteringerne, og henviste til, at det var personalekøb foretaget i Aarhus. Jeg spurgte til serienumre, og fik dem. De matchede de numre, der stod på vores indkøbsfaktura, husker Simon Buhl Jensen og uddyber:

– Jeg ringede til politiet og spurgte om, de ville hente vores computere. De svarede pænt, at jeg kunne sende en mail, hvorefter de ville vedhæfte mailen til sagen. Med det i hovedet og det faktum, at vores forsikring ikke vil dække, så valgte jeg at lave det opslag. Det er 170.000 kroner, vi har mistet for. Jeg har en formodning om, at det er de samme gerningsmænd. Der har aldrig været noget gennem ni år. Der er altid mennesker herude, så man skal virkelig kende sit vindue for at flyve ind og stjæle for så meget.

Nu har Simon Buhl Jensen dog valgt at slette opslaget, hvor han offentliggjorde billedet af tyvene, men det er ikke noget, han har gjort med glæde.

– Det er frustrerende. Jeg kan høre på politimandens stemme, at han finder det absurd, ja han føler nok med mig, men det er jo hans opgave, og loven er jo sådan, at jeg skal sigtes, men jeg forstår det ikke. Hvis jeg ikke sletter opslaget, vil min Facebookprofil blive lagt ned af politiet, hvorefter den efterfølgende dialog med Facebook kan tage lang tid, og det vil betyde, at jeg ikke kan være på, og i dialog med rigtig mange mennesker, som jeg kender. Jeg har andet at tænke på, og orker ikke det bøvl, så jeg har valgt at slette mit opslag og lægge det første på igen, hvor ansigtet er sløret med en klovnesmiley. Det har jeg fået grønt lys til, slutter Simon Buhl Jensen.