Landstræner Nikolaj Jacobsen har sat navne på de 18 spillere, der skal forsøge at vinde den tredje VM-slutrunde i træk for Danmark. Med i truppen er fire slutrundedebutanter.

Håndboldherrerne jagter historieskrivning, når de i starten af det nye år går på banen til VM, der spilles i Sverige og Polen. Som den første nation nogensinde kan Danmark nemlig vinde det tredje verdensmesterskab i træk i herrehåndbold.

Annonce. Se mere lecture.dk

Landstræner Nikolaj Jacobsen har udtaget de 18 spillere, der skal med til VM. Men det har ikke været nogen nem opgave at lægge kabalen, selvom han betegner det som et luksusproblem.

– Det er altid svært, og det skal det også være, når vi har så mange dygtige spillere. Henrik Kronborg og jeg har kigget på, hvad vi tror, vi får brug for i løbet af en lang turnering og kan supplere med. Så det er svært, men jeg skal ikke pive over at have så mange dygtige spillere at vælge imellem – det er et stort privilegium, siger Nikolaj Jacobsen.

Den danske trup

Målvogtere:

Niklas Landin, THW Kiel
Kevin Møller, Flensburg-Handewitt

Fløjspillere:

Magnus Landin, THW Kiel
Emil Jakobsen, Flensburg-Handewitt
Hans Lindberg, Füchse Berlin
Johan Hansen, Flensburg-Handewitt

Stregspillere:

Magnus Saugstrup, Magdeburg
Lukas Jørgensen, GOG
Simon Hald, Flensburg-Handewitt

Bagspillere:

Rasmus Lauge, Veszprem
Mathias Gidsel, Füchse Berlin
Henrik Møllgaard, Aalborg Håndbold
Mads Mensah, Flensburg-Handewitt
Mikkel Hansen, Aalborg Håndbold
Jacob Holm, Füchse Berlin
Simon Pytlick, GOG
Lasse Møller, Flensburg-Handewitt
Mads Hoxer, Aalborg Håndbold

Fire debutanter

Danmark stiller med et hold med masser af rutine men også med fire spillere, der får mesterskabsdebut for Danmark. Nemlig Simon Pytlick og Lukas Jørgensen fra GOG, Mads Hoxer fra Aalborg Håndbold og Lasse Møller fra Flensburg-Handewitt.

– Der er mange gengangere fra de seneste tre mesterskaber, og det er der også en god grund til, for det er gået rigtig godt. Men vi har også fire spændende spillere med, der skal til deres første mesterskab. Jeg håber, de kan komme med ungdommens gåpåmod og give et løft til hele truppen. Det er fire spillere, vi forventer os rigtig meget af, også i fremtiden, fortæller Nikolaj Jacobsen.

Danmark tager hul på VM den 13. januar mod Belgien, og derefter venter Bahrain og Tunesien i det indledende gruppespil. Alle kampe spilles i Malmø Arena, hvor også Danmarks potentielle mellemrunde afvikles.

Så der er lagt op til en fantastisk håndboldfest med tusindvis af danske tilskuere på lægterne, og Nikolaj Jacobsen håber med sine udvalgte at kunne levere varen foran de mange medrejsende fans.

– Vi ved, at hvis vi rammer vores niveau, er vi også blandt de bedste. Så vi tager afsted for at prøve at vinde guld, men vi går også ind til VM med en ydmyg tilgang, i og med det aldrig før er lykkedes nogen at vinde tre gange i træk – men det gør jo bare motivationen desto større, siger landstræneren.

Håndboldherrerne samles den 2. januar og spiller i forberedelserne til VM to landskampe i den såkaldte NORLYS Cup mod Saudi-Arabien den 5. januar i Jyske Bank Arena i Odense og den 7. januar i Royal Arena i København.