Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, er blevet frifundet for snyd med EU-midler.

Formanden var anklaget for at have snydt med EU-midler for knap 100.000 kroner til at finansiere DF’s sommergruppemøde i Skagen i 2015, men nu er Messerschmidt frifundet.

Sagen har skabt stor uro i Dansk Folkeparti, der har haft stor medlemsflugt efter valget af Morten Messerschmidt som formand. Nu er han frifundet i Retten på Frederiksberg og dermed kan partiet komme videre. 

Foto: AVISEN

En af dem, der har været pro Morten Messerschmidt hele vejen igennem forløbet, er Susanne Eilersen, der er 2. viceborgmester i Fredericia og også stillede op til Folketingsvalget for DF.

– Jeg synes, at det er dejligt for Morten efter syv år, at han endelig kan blive renset og komme videre. Det er syv år, hvor han har stået på stand-by. Jeg er glad på Mortens vegne over, at sagen er afsluttet og også for partiet. Vi skal nok komme stærkt igen som parti og jeg har aldrig tvivlet på Morten som formand, siger Eilersen og slår fast:

– Det er et vendepunkt for os som parti. Når der kører en retssag, træder alt lidt vande og vælgerne kan blive skræmt, og så tænker man meget på, hvordan det går, hvis sagen skulle falde dårligt ud. Nu gik det den anden vej, og vi kommer stærkt igen, når Morten kan koncentrere sig om at være formand for os, slutter Susanne Eilersen.