Mogens Lykketoft er efterhånden blevet 76 år, men han tager stadig en tørn i valgkampen for Socialdemokratiet. Lørdag var han til stede i Fredericia, hvor han bakkede op om kandidaten Jens Jonatan Steen. Lykketoft gjorde ved den lejlighed opmærksom på, at de personlige stemmer på kandidaten er vigtig.

Humøret var højt, og roserne og ballonerne var fundet frem i de røde farver. Socialdemokratiet var massivt til stede i centrum, og allerede fra Danmarksgade var de første partisoldater til stede. På hjørnet af Gothersgade og Danmarksgade var der som sædvanligt under valgkampen trængsel. 

Socialdemokratiet havde slået deres telt op, og blandt menneskerne, der delte roser ud, var en prominent gæst i form af Mogens Lykketoft, der blandt andet er tidligere udenrigs-, finans- og skatteminister.

– Det er hyggeligt at være her. Jeg kender Jens Jonatan fra Christiansborg, og folk tager godt imod os her, så det er rigtig fint, siger Lykketoft.

Netop Lykketoft er et af Jens Jonatan Steens forbilleder.

– Han har altid været Socialdemokrat, og var en af dem jeg har set op til. Han tog ansvar, og lærte os at stå imod, når det er svært og leverede rigtige løsninger til danskerne, siger folketingskandidaten.

Mogens Lykketoft i samtale med Fredericias borgmester Steen Wrist. Foto: AVISEN

Selvom Mogens Lykketoft ikke længere er kandidat, så er det ikke fordi han ligger på den lade side, når der føres valgkamp.

– Det er altid dejligt at tale med folk. Det er det bedste ved en valgkamp. Det at få lov til at tale med folk er der en rigtig god anledning til. Vejret er godt, mange tager imod roserne, så det kunne ikke være bedre, siger Lykketoft og slår fast:

– Jeg er ikke helt ude af det. Jeg er stadig rastløs og hjælper i valgkampen  Jeg kommer og hjælper, hvor de vil have det. Jens Jonatan spurgte om jeg ville komme og det ville jeg gerne.

Mange mennesker var i gadebilledet, og det var noget, der glæder Jens Jonatan Steen.

– Man bliver høj af at være på gaden for at tale med de mange vælgere. Jeg er stolt over, hvor mange vi kan mobilisere i vores parti. Vi er det brede, folkelige parti, der favner alle og er massivt til stede her, siger han.

Med mange års erfaring er Lykketoft klar over betydningen af de personlige stemmer, der får afgørende betydning for om Jens Jonatan Steen bliver valgt.

– Det er alene de personlige stemmer, der afgører det i vores parti. Man får større indflydelse ved at stemme personligt på en kandidat, så det vil jeg gerne opfordre til man gør, siger Mogens Lykketoft.