Michael Mørkøv var benovet over Tour de France-starten i Danmark, hvor hans holdkammerat Yves Lampaert endte med at vinde. Inden blev en realitet, glædede danskeren sig over oplevelsen i København.

Michael Mørkøv var første danske ude på enkelstarten, og da han kom i mål knyttede han denne kommentar til oplevelsen.

– Det er uden sammeligning det flotteste stadion jeg har kørt på som rytter, og det flotteste jeg nogensinde kommer til. Til trods for regnen var der pakket. Da det regnede var jeg bange for folk forlod byen, men det skete ikke. Det var det jeg havde drømt om, siger Mørkov, der på trods af, at han var i komfortzonen på cyklen, ikke kunne undgå at høre tilskuernes tilråb:

– Jeg kunne høre mit navn fra hver eneste tilskuer hele vejen rundt. Det kommer jeg til at tage med mig fra karrieren, når jeg en dag stopper.

En af de ting, som gjorde enkeltstarten besværlig, var regnen. Det gjorde, at der ikke blev taget nogen chancer.

– Vi havde regnvejrsdæk på, men jeg tog ingen chancer. I mit baghoved lå etapen til Nyborg morgen, og det ville være dumt at risikere noget, forklarer Michael Mørkøv.

Slutteligt satte den danske rytter ord på, hvilken dag det har været for ham.

– Det er uforglemmeligt. Jeg havde drømt om det, da ruten blev offentliggjort og som i onsdags i Tivoli levede den danske befolkning op til det. Ikke en eneste barriere langs ruten var tom. Alle kommer til at komme herfra med en unik oplevelse, uanset hvilket land man er fra, slutter Michael Mørkøv.