Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har sammen med Folketingskandidat, Jens Jonatan Steen, samt byrådsmedlem i Fredericia, John Nyborg, besøgt Everfuel i Fredericia. Ministeren ser positivt på udviklingen i fæstningsbyen, der er gået fra “sorte arbejdspladser” til en udvikling med grønne arbejdspladser.

Under temaet fremtidens arbejdsplads blev de tre politikere vist rundt af CTO hos Everfuel, Uffe Borup og ansvarlig for investor relations Lea Vindvad Hansen. Besøget gik blandt andet med at tale om fremtidens grønne arbejdspladser, og hvad Fredericia har brug for fra beskæftigelsesministerens side i forhold til den grønne omstilling.

– Det har været enormt spændende at se fremskridtet i byggeriet hos Everfuel, men det var også også spændende at høre om udviklingspotentialet. Fredericia er en by, hvor mange i en del år har haft “sorte arbejdspladser”, og det her er en indikation af, at der er kæmpe udviklingspotentiale i at gøre mange arbejdspladser grønne, og det skal anlægget her hjælpe med. Det er et symbol på den store udvikling Danmark er i nu. Vi har et ambitiøst mål i regeringen om at reducere vores CO2 frem mod 2030 med 70 %. Der er noget ala det her, et stort skridt, siger Peter Hummelgaard.

John Nyborg og Peter Hummelgaard. Foto: AVISEN

Netop Everfuel og det man ellers har gang i Fredericia, er derfor på mange måder noget, som man kan se op til andre steder i Danmark, ligesom i Esbjerg, hvor man er gået fra en gammel industrihavn til at være en metropol indenfor energiindustrien.

– Man kan kalde det en slags pioner som Esbjerg Havn, der også har haft mange gamle arbejdspladser, som man har omstillet igennem vindmølleindustrien. Derfor kan man godt sige, at Fredericia er det inden for brint, fortæller Hummelgaard, der har det højt på dagsordenen som minister:

– Vi vil have fuld beskæftigelse og der har aldrig været flere i arbejde end nu. Hvis det skal lade sig gøre, skal vi bruge flere og flere grønne arbejdspladser. Med den her udvikling, hvor vi har så store ambitioner i Fredericia, er det tegn på visionen kan lade sig gøre, forklarer Peter Hummelgaard.

Jens Jonatan Steen under besøget hos Everfuel. Foto: AVISEN

Folketingskandidaten Jens Jonatan Steen ser tilbage på et besøg, hvor potentialet i Fredericia som en grøn by, blev bekræftet.

– I Fredericia er grøn omstilling ikke bare noget vi taler om, men noget vi handler på. Netop det havde jeg inviteret beskæftigelsesministeren på besøg for at vise. I Fredericia har vi kompetencerne, modet, virksomhederne, maskinmesterskolen og den geografiske placering til at sætte turbo på den grønne. Det potentiale vi har på brint i Fredericia kan næsten synes uvirkeligt, men her har beskæftigelsesministeren fået selvsyn for sagen, forklarer Jens Jonatan Steen.