Tirsdag klokken 17:15 tørner Middelfart Boldklub og FC Fredericia sammen i Sydbank Pokalen. Kampen bliver Middelfarts Mathias Jacobsens første mod hans gamle klub, FC Fredericia.

Mathias Jacobsen har været igennem et længere skadesforløb, men han er atter fit for fight, og har i to måneder trænet uden problemer i Middelfart, hvor han startede op i forbindelse med opstarten til denne sæson. 

Inden skaderne satte Jacobsen tilbage, blev han i en alder af 17 år rykket op på FC Fredericias førstehold, men i sommeren 2019 forlod han FC Fredericia. Siden startede han op i Aarhus Fremad i vinteren 2020, hvor han var blevet et skadesforløb kvit. Igen satte en skade en stopper for Mathias Jacobsen, der siden satte fodboldkarrieren på pause. Nu er han igen tilbage i fodboldstøvlerne, som skal snøres tirsdag, når Middelfart møder FC Fredericia

– Det bliver vildt fedt. Det er der, hvor jeg startede, og jeg var der i mange år. Det var lidt blandet for mig grundet skader, men uanset hvad, var jeg der i mange år. Der er ikke mange gamle ansigter tilbage på holdet, men jeg glæder mig til kampen, siger Jacobsen, der af nuværende FC Fredericia-spillere har spillet sammen med Erik Nissen og Nicolaj Ritter.

Igennem årene har FC Fredericia og Middelfart Boldklub hyppigt mødt hinanden i træningskampe. Der er dog kun blevet spillet to turneringskampe mellem de to hold i historien, og det er helt tilbage i 1991, da begge hold lå i Danmarksserien.

– Der er noget ekstra i det, når der er noget på spil. Det er to klubber, som er tæt på hinanden geografisk. Nu er vi i 3. division, men det er også det pokalen kan med, at man møder andre hold end til dagligt. Det er lidt en drømmekamp for os, fordi vi har gang i noget fedt hos os, og så bliver vi matchet mod et højere rangerende hold, siger Mathias Jacobsen.

Netop det, at Middelfart har fået en god start på sæsonen med tre sejre og en uafgjort i de første fire kampe giver fynboerne tro på tingene.

– Vi er godt kørende, og derfor kommer kampen på et godt tidspunkt for os. Starten beviser, at vi hører til på et andet niveau, fortæller Mathias Jacobsen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FC Fredericia har på den anden side ikke fået en god start på sæsonen, og det kan også spille ind.

– Det kan være både og. Det er ikke til at vide, hvad de kommer med. Når et hold, der er højere rangerende, møder et hold fra en lavere række, kan der være noget psykisk, men mon ikke Fredericia har noteret sig, at vi har gjort det godt i starten af sæsonen, siger Mathias Jacobsen med et smil på læben og slutter:

– Middelfart Stadion kan virkelig noget, og det bliver en fed kamp at spille for os. Fredericia skal et smut i “Gryden”, som vi kalder den. Selvom de spiller i 1. division, så håber vi at kunne drille dem, og vi går ind til kampen med en tro på, at vi kan vinde.