Socialdemokratiet i Fredericia er stolte af valgkampen, der er ført. Det slår folketingskandidat, Jens Jonatan Steen fast. Han håber at blive valgt tirsdag, og er klar til at tage vælgernes rigtige bekymringer med ind på Christiansborg.

De sidste balloner, bolsjer, pølser og alt, hvad der kan deles ud med et personligt budskab har været i høj kurs for kandidaterne, der står samlet i valgkrydset, som mødet mellem Jyllandsgade og Gothersgade kaldes, når der er valg. Men som mange andre kandidater, er det også en blandet valgkamp, som Jens Jonatan Steen ser tilbage på.

– Jeg synes, det har været en meget blandet valgkamp. Det har været en valgkamp, der har kørt meget i medierne, i tv samt dueller og som har været meget personlig, med mudderkast, og til tider højtråbende, synes jeg. Det er ligesom den ene valgkamp, der har været, og så er der den anden, som vi har haft lokalt i Fredericia. Den har været hyggelig, behagelig og fyldt med gode diskussioner og rigtige bekymringer for vores fremtid med håb og ønsker om løsninger for den fremtid. Så for os har den været fyldt med demokratiske samtaler. Det er de samtaler, vi har ført, når vi har været ude at banke på dørene, stået på gågaden, afholdt dagligstuemøder og deltaget i debatterne – det har været samtale på samtale, og det er jo det, der er det centrale for den måde, vi fører valgkamp på i Socialdemokratiet i Fredericia, siger Jens Jonatan Steen og fortsætter:

– Vi vil være dem, der lytter og dem, der taler med vælgerne, og vi vil være dem, der fører deres bekymringer videre ind på Christiansborg. Så det har været en todelt valgkamp. Mødet med vælgerne har gjort mig mega glad, altså jeg vil nærmest sige lykkelig. Det er simpelthen et så stort privilegium at kunne få lov til at repræsentere et politisk parti som Socialdemokratiet, og få lov til at møde så mange vælgere, og høre deres bekymringer, og lytte til de ting som vi skal gøre, så jeg synes vi står med en kæmpe stor opgave foran os, og det er det valgkampen har givet mig, det er en kæmpe stor viden, og indsigt i de vælgere, som jeg håber at få lov til at kæmpe for, og få lov til at repræsentere på et tidspunkt. Vælgerne spørger ikke bestemt efter noget, de spørger efter alle mulige ting, men at blive hørt, og blive forstået, det tror jeg sådan set, er det der bliver efterspurgt allermest, og så er der jo rigtig mange, der har konkrete ønsker, og ideer til, hvad vi skal ændre, men der er jo ingen tvivl om det her, at Fredericia og vores lokalområde ikke er det allerstørste, og dermed at det nogle gange er sådan, at der bliver lyttet til de byer, der ligger omkring os.

Jens Jonatan Steen har også brugt sin valgkamp på at overbevise vælgerne om, at de skal vælge ham. Han vil kæmpe for Fredericia. Der bliver nemlig altid lyttet til naboer, men ikke altid fredericianerne, mener han.

– Vejle og Kolding bliver der altid lyttet mere til, end der bliver lyttet til Fredericia, og det betyder meget. Jeg har mødt det meget i den her valgkamp eksempelvis, og eksemplerne er her mange, men kampen for et nærhospital, det har givet genklang, og den her kamp for at få stoppet klampning i Lillebælt og ud for Trelde Næs, har også fyldt meget, også bekæmpelse af støj i Erritsø, Herslev, Taulov og Snoghøj betyder også rigtig meget, så der har jo været mange gange, at jeg har mødt de her sager, hvor det har været helt tydeligt, at man har brug for en tillidsmand, og man har brug for en, der vil kæmpe den kamp på Christiansborg, siger Jens Jonatan, der har været glad for at føre valgkamp. Det har givet mange ideer at møde vælgerne.

– Med mig fra valgkampen tager jeg alle samtalerne og alle bekymringerne med videre ind i det politiske arbejde. Jeg tager en kæmpe stor viden omkring, hvad der rør sig her i Fredericia, men også, hvad man egentligt gerne ville have ændret, hvor vi har systemer, der ikke fungerer igen. Jeg tager en kærlighed med fra vores velfærdssamfund men samtidig en alvorsdyb bekymring for, hvordan det kommer til at blive i fremtiden, hvis det hele bliver skattelettelser og farvel til velfærdsinvesteringer, hvad er det så for et samfund, som vi kommer til at have, det er da noget af det, jeg tager med mig videre, og det møder jeg meget tydeligt, siger han og uddyber:

– Den der tro på at de offentlige ansatte, de kan løse den samme opgave sågar en endnu større opgave med det antal mennesker, der er i dag eller endnu færre mennesker, samt hele den her ide om, at man kan effektivisere, og skære ned og så få det samme, det har jeg mødt rigtig mange gange, så der er en alvorlig bekymring for det, som gør vores samfund stærkt, at det kan forsvinde, hvis vi ikke kæmper for det, og det er da klart noget af det, som jeg vil tage med mig ind på Christiansborg.

Hvorfor skal man stemme på dig?

– Man skal stemme på mig først og fremmest, fordi jeg er socialdemokrat, og fordi jeg vil kæmpe for alt det, jeg har lært lige her i Fredericia, og fordi jeg har de her klare mærkesager, som kan sætte dagsordnen for vores lokalområde, det er et nærhospital, og det er et stop på klampning, ændring af teaterreglerne sådan, at man kan drive det fremragende teater, som vores bys teater kan levere og få samme støtte som teatre, der ligger i Odense eller Aarhus og så bekæmpelse af motorvejsstøjen her i Fredericia. Det er det her med den helt indædt kamp og den viden, som jeg tager med mig, og jeg synes at Fredericia, er et område, som ikke får noget givet, vi får det kun, hvis vi kæmper hele vejen for det, og det er det man får, ved at stemme på mig.