Julen er en ekstra svær tid for økonomisk trængte børnefamilier, og behovet for julehjælp er større i år end nogensinde før. Det mærker man tydeligt hos Mødrehjælpen i Fredericia. Salget af hjemmestrikkede nissehuer skal bidrage til at give hundredvis af børn i udsatte familier en god jul. Og heldigvis har flere frivillige i år fundet garnnøgler og strikkepinde frem, og de sidste uger er det væltet ind med nystrikkede nissehuer i Mødrehjælpens butik på Vendersgade 25.

Ingen forældre ønsker, at deres børn skal mangle noget. Og i en tid, hvor trængte familier knap kan betale deres regninger, er det svært at få råd til at holde jul. Her er julehjælp altafgørende for, at børnene kan få en gave og glade juleminder i december ligesom kammeraterne. Hos Mødrehjælpen i Fredericia mærker man tydeligt, at flere har behov for en håndsrækning.

– Vi oplever desværre flere familier i vores område, der er så pressede på økonomien, at der ikke er råd til bare en brøkdel af det, de fleste tager for givet. Et stigende antal børnefamilier opsøger vores lokale aktiviteter og tilbud, så vi har derfor brug for al den hjælp og støtte, vi kan få, siger Merete Kongslund Nielsen, der er lokalforeningsformand hos Mødrehjælpen i Fredericia.

Rekordmange nissehuer skal give trængte børnefamilier en god jul  

Igen i år har generøse strikkere doneret hjemmestrikkede- og hæklede varer til Mødrehjælpens butik på Vendersgade 25. Siden sidste jul har endnu flere tilsluttet sig Mødrehjælpens strikkefælleskab, hvilket har resulteret i, at frivillige hænder hele året har strikket og hæklet nissehuer til Mødrehjælpen i Fredericia.

– Det er overvældende at se butikken bugne af fine, bløde nissehuer. Salget af nissehuerne bidrog sidste år til, at hundredvis af børn fik en god jul. I år er behovet for hjælp større. Vores strikkere har doneret flere nissehuer, så vi håber, vi kan sælge endnu flere huer i år og hjælpe endnu flere udsatte børnefamilier i en svær juletid, siger Merete Kongslund Nielsen.

De hjemmestrikkede nissehuer er lavet til børn og findes i et bredt udvalg af mønstre og farver.

Else Green er glad for, at strikkeriet kan gøre en forskel   

Else Green bor i Fredericia og er en af de mange frivillige, der donerer hjemmestrik til Mødrehjælpen. Else kan med rette kalde sig selv for superstrikker, da hun hver uge bruger mange timer på at strikke til Mødrehjælpen i Fredericia.

– Jeg bruger meget tid på at strikke, og strikker meget mere, end jeg selv kan nå at bruge. Derfor var det oplagt for mig at donere en masse strik til Mødrehjælpen. Det har jeg gjort i to år efterhånden og opfordrer også flere, jeg kender til at gøre det samme. Det er dejligt, når ens projekter og fritidsinteresser kan gøre en forskel for andre, fortæller Else Green, der er pensioneret, men ikke fra strikkeriet.

På landsplan er der denne jul indleveret 8000 nissehuer. Det svarer til 40.000 arbejdstimer og mere end 1,5 million meter garn.

Mødrehjælpen gør dog opmærksom på, at skulle der være udsolgt af nissehuer i butikken, er der mange andre fine julegaver på hylderne, hvor salget ligeledes hjælper de udsatte børn og familier.

Om Mødrehjælpen

Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, der støtter og rådgiver gravide og sårbare børnefamilier. Mødrehjælpen har 43 lokalforeninger rundt om i Danmark, som driver butikker til glæde for alle samt aktiviteter for børnefamilier, der er ramt af livet. Det hele gøres af Mødrehjælpens engagerede frivillige, der står klar hver dag året rundt for at gøre en forskel.

I 2021 uddelte Mødrehjælpen national julehjælp til i alt 13.137 børn, og samtidig blev tusindvis af sårbare børnefamilier inviteret til juletræsfester, bagedage og modtog julegaver gennem en af Mødrehjælpens lokalforeninger.