Den 40-årige kapitalforvalter, Chris Friis Aabenhuus, har siden 1. september været investeringsselskabet, Secture Spectrums mand i Trekantområdet. Med over 20 års erfaring fra finansbranchen er han klar til at hjælpe kunder til at få mere ud af deres investeringer.

Chris Friis Aabenhus kommer fra en bankkarriere, senest i Sydbank, hvorfra han har investeret store beløb på vegne af bankens kunder. Han var glad for tilværelsen i banken, men fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til.

Chris Friis Aabenhuus: Foto: AVISEN

– Jeg blev prikket på skulderen og fik at vide, at jeg kunne blive en del af Secure Spectrum. Et meget ambitiøst projekt, der kan noget andet, end hvad bankerne kan. Så jeg var faktisk ikke i tvivl om, at det var noget, jeg skulle prøve kræfter med, hvorfor jeg den 1. september startede som franchisetager med ansvar for Secure Spectrum Trekantområdet.

Secure Spectrum er en af de største formueforvaltere i Danmark, har DKK 45 mia. under forvaltning og markedets bredeste produktpalet af både likvide og alternative investeringsmuligheder i højeste kvalitet. Kunderne spænder over formuende personer og familier, fonde, pensionsselskaber mv.

– Vi forvalter 45 milliarder kroner, men er måske ikke de mest kendte, fordi vi ikke bruger store summer på markedsføring. Vi prioriterer benhårdt at komme ud at snakke med kunderne, og her kommer vi med en produktpalette med verdens dygtigste forvaltere på tværs af alle aktivklasser herunder alternativer i særdeleshed som efter min bedste overbevisning ikke findes tilsvarende inden for landets grænser samt en målsætning om at tilbyde dem til en større del af formuende kunder i Danmark gør mig enormt spændt på fremtiden, siger Chris Friis Aabenhuus og tilføjer:

– Investering er en tillidssag. Det kræver nære relationer, og her har man opbygget forretningen gennem de sidste 25 år til det, den er i dag. Jeg er nystartet, så skal ud og udbrede konceptet i området. Det er faktisk en del af Secure Sectrums filosofi, at jeg er hvervet ind, fordi jeg er lokal i Trekantområdet, og herfra kan bygge markeder op.

Der er i alt 120.000 dollarmillionærer i Danmark, hvilket betyder, at finansieringsmarkedet er stort. Det er i blandt denne gruppe, at Chris Friis Aabenhuus arbejder for at udbrede koncepterne, og hans netværk har allerede ført til de første møder.

– Jeg har allerede været ud til flere kundemøder, og her oplever jeg, at mange ser det seriøse og spændende i vores forretning, men også lige holder lidt igen, fordi mange har tabt meget i 2022, hvorfor de gerne vil hente lidt før, de eventuelt skifter forvalter. Jeg siger den anden vej, at jeg kan nok hente det før med vores koncepter, hvor vi har adgang til likvide og alternative investeringsmuligheder i højeste kvalitet, og med adgang til investering i ejendomme, finansiering, hedgefonde, private equity, aktier, obligationer og kredit, siger han og fortsætter:

– Jeg finder ikke kunderne via kold kanvas, det bryder jeg mig ikke om. Det er via netværk. Jeg er en lokal kapitalforvalter – det betyder ikke, at jeg ikke kan få kunder i hele landet, for det kan jeg godt, men det er herfra, jeg arbejder og bygger markedet op. Jeg giver adgang til en række finansringsprodukter, som man ikke får adgang til på samme måde i bankerne. Det lyder måske for godt til at være sandt, men ved at sprede sine investeringer hos os man et bedre afkast og en mindre risiko for tab. De to ting hænger normalt ikke sammen, men fordi vi arbejder med de samarbejdspartnere, vi gør, så får man det bedste, man kan få på markedet.

Chris Friis Aabenhuus er glad for at være selvstændig og drømmer om at kunne hjælpe kunderne til bedre investeringer gennem mange år.

– Det er spændende at være selvstændig. Jeg sagde mit tidligere job op, fordi jeg ville være herre i eget hus igen. Det betyder også, at jeg i dag er uafhængig af bankerne, hvilket er en fed måde at møde kunderne på. Jeg er mig selv, hvilket betyder, at jeg får bedre tid til mine kunder i forhold til tidligere. Jeg håber derfor også på, at jeg får langvarige relationer til mine kunder, slutter Chris Friis Aabenhus.

Om Secure Spektrum

Secure Spectrum er opstået som en fusion mellem Secure og Spektrum Fondsmæglerselskab i 2021. Begge virksomheder har eksisteret i over et årti. Spektrum blev etableret i 1993 og Secure i 2008.