Lørdag var der “løvefest” i Vendersgade i Fredericia. Efter i en årrække at have været ved volden er de nu tilbage i gaden, hvor de oprindeligt stod til stor glæde for butikkerne. Det blev lørdag markeret ved en officiel åbning.

Christian Jungmark har i mange år boet i Vendersgade, og som repræsentant for gaden, hvor også hans hustru, Henriette Sejersen, driver butik, bød han velkommen til en seance, der markerede åbningen.

– Det er løvernes fest, som vi har glædet os meget til. På vegne af butikkerne vil jeg gerne byde velkommen. det er næsten DAGEN for et år siden, hvor vi gjorde os tankerne omkring at brande det som Løvestrøget igen. Løverne har stået og lignet nogle, der er på vej videre oppe på volden, men nu er de tilbage igen, konstaterede Jungmark og modtog klapsalver fra de fremmødte.

Efterfølgende overlod han ordet til borgmester Steen Wrist, som er begejstret for, at løverne nu er tilbage i gaden, hvor de også stod førhen.

– Velkommen tilbage til løverne. Nu er de endelig tilbage i Vendersgade efter 17 års fravær. Det er lidt af en kulturhistorie, som nu er vendt tilbage til midtbyen. Løverne stammer fra det store købestævne som lå på Prins Georgs Bastion fra 1913-1980. Da købestævnet blev revet ned efter branden i 1980, blev der to løver som havde prydet hovedbygningens facade, flyttet til Vendersgade, da en del af gaden, blev til gågade – heraf navnet Løvestrøget. Vi står her i dag, fordi fællesskabet i Vendersgade har besluttet at rebrandet sig som Løvestrøget, og det betyder selvfølgelig, at løbene skulle “hjem” til Løvestrøget igen, forklarede borgmesteren.

I forbindelse med rebrandingen af Vendersgade har Fredericia Kommune samabejdet med BID Danmark, der har givet nyt liv til 26.431 meter handelsstrøg, og nu er yderligere 165 meter føjet til den liste. Kommunen har netop forlænget samarbejdet med BID Danmark, oplyser Wrist.

– De har været med til at udfordre måden vi plejer at gøre tingene på og har skabt nogle enkelte, men tydelige indsatser som ikke behøver et stort budget eller meget ekstra tid, sagde borgmesteren.