Sidste år åbnede Ullerup Bæk distriktets legestue for dagplejere på Dannevirkevej i Fredericia. Der er nu gået et år siden åbningen, og det blev markeret i legestuen med hygge.

Flagene var fundet frem på Dannevirkevej på legestuen. Fra torsdag klokken 14:30 og frem til klokken 16:00 var forældre og søskende inviteret til at komme til legestuens et års fødselsdag, der blev markeret på udendørsarealet, hvor der blev leget, men der var også underholdning, samt kage og saftevand.

Foto: AVISEN

Der var opsat et telt, hvor guitarristen Jan Kjær Andersen spillede sange for børnene. Det foregik på den måde, at Jan havde en kuffert med forskellige elementer, og så spillede han en sang omhandlende det element. Eksempelvis var der et æble, som et barn tog op, og så blev der sunget “Æblemand”. Af andre sange var der blandt andet “Hjulene på bussen” og “Mariehønen Evigglad”. 

Foto: AVISEN

I alt er der 14 dagplejere i Ullerup Bæk distriktet, og en af dem er Heidi Holm, der fortæller, hvordan det fungerer med legestuen.

– Det fungerer rigtig godt blandt børnene. Alt spiller sammen med, at vi får arbejdsglæde og fællesskab her. Det højner også fagligheden at sidde her og spare med hinanden. Hvis en har et barn, der kræver meget, hjælper vi hinanden, så alle trives i det, forklarer hun.

Foto: AVISEN

Udendørsarealet er stort, og det er givtig for dagplejerne.

– Det er fantastisk. Det giver børnene oplevelser motorisk og med sanser. Vi er ude hele året. Bare det med at nogen skal lære at gå her, og de små ser, hvad de store gør og det giver dem lyst til mere, siger Heidi Holm.