Dengang du sad som minister med ansvaret for Jobcentrene, så manglede det ikke på nidkærhed fra din side, når pisken skulle svinges overfor de ledige. Her havde du fundet dit rette element, og enhver skulle yde for at kunne nyde. Nu har du så været statsminister siden 2019, og næsten hver fjerde dansker vil stemme for din politik. Alligevel kører du på kanten af loven, når du fører valgkamp uden at have udskrevet valget. Det er ikke meningen, at du skal have embedsapparatet til din rådighed, mens du er på valg.

Derfor vil vi gerne komme med en klar opfordring til dig:

Udskriv Folketingsvalget nu eller kom tilbage til dit arbejde som statsminister.

Overalt ser vi socialdemokratiske ministre på besøg. Overalt ser vi valgbudskaber. Du rejser selv rundt og gør det samme. Dueller på tv. Daglige udspil på mange områder. Ofte baseret på embedsapparatets indsats og arbejdskraft, som du råder over. I forvejen er embedsapparatet hårdt ramt af den kritik, der er kommet i kølvandet på Mink-kommisionens konklusioner. Det er uhørt for vores demokrati, at embedsfolk i den grad er blevet politiseret, som det er sket under din embedsperiode som statsminister. Der er grund til at frygte, at tilliden til embedsfolkene kun vil blive endnu lavere, hvis du fortsætter denne skamløse skinvalgkamp ret meget længere.

Hvad der helt præcist er bevæggrunden for, at du fører valgkamp uden at have udskrevet et valg, kan kun du vide. Men også hos dit støtteparti, Det Radikale Venstre, må flovheden efterhånden være stor. Hvorfor har man ikke forlængst brugt muligheden for at vælte regeringen? Som medskyldige til dette forfatningsmæssige mareridt er man måske bange for vælgernes dom. Men for embedsfolkene og det demokratiske Danmark er det en skændsel, hvad socialdemokraterne og støttepartierne har gjort siden denne skinvalgkamp begyndte.

Enten må man pakke sine valgplakater sammen og gå hjem og arbejde på Christiansborg, eller også må man have et lovformelt, udskrevet valg. Det er nemlig spilleregler under et valg.

Igen og igen har Socialdemokratiet under Mette Frederiksen vist, at man er bedøvende ligeglade med demokratiet. Det er dybt bekymrende, når så mange danskere bakker op om partiet, at man ikke er sit ansvar bevidst.

Der skal være armslængde mellem embedsapparatet og politikerne. Dette valg vil gå over i historien, fordi Socialdemokratiets etparti-regering i den grad misbrugte deres regeringsmagt til at føre valgkamp med embedsmændene som gidsler.

Så Mette Frederiksen:

Du skal udskrive valg eller gå på arbejde.