FC Fredericia leverede sæsonens dårligste præstation, da det fredag blev til et nederlag på 1-0 til Nykøbing. På trods af nærmest powerplay i hele anden halvleg lykkedes det ikke fredericianerne at skabe noget som helst.

At indkassere et mål på et tilfældigt straffespark er hvad der sker, og at lukke et enkelt mål ind er ikke en katastrofe, men ikke selv at kunne skabe noget mod et Nykøbing-hold, der slet ikke ville noget fremad banen, var en skuffende præstation.

Bortset fra det første kvarter leverede FC Fredericia en tam indsats mod Nykøbing. Inden for det første kvarter havde Frederik Heiselberg en chance, som han var halvstor, men fra en lidt spids vinkle, og det kunne derfor ikke forventes, at han ville score. Derudover havde Frederik Carstensen et frækt forsøg på at sparke bolden henover Nykøbings keeper, da han var kommet alt for langt ud af målet, men det blev ved det.

Først igen efter knap 80 minutter havde FC Fredericia deres næste reele forsøg på mål, da Nicklas Røjkjær fra kanten af feltet sparkede tæt forbi mål. Det var ellers ikke , fordi FC Fredericia ikke havde muligheden for at sparke andre chancer. Der var et massivt spilovertag, hvilket den samlede boldbesiddelse på 62-38 i FC Fredericias favør også vidner om, men de andre statistikker lyver heller ikke. I statistikken “skud på mål”, som er skud inden for målrammen, havde FC Fredericia i hele opgøret tre forsøg imod Nykøbings to, og det illustrerer meget godt fredericianeres helt store problem.

Til kampen havde FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, forsøgt sig med at spille med Mathias Kristensen på kanten, men den plan virkede slet ikke. På bænken må Jagvir Singh, Patrick Egelund, Adam Jakobsen og Nicklas Røjkjær have set undrende til over, at en spiller, der aldrig før i FC Fredericia har spillet kant, pludselig gjorde det. Undervejs blev der også rokeret rundt, men lige lidt hjalp det. De indskiftede spillere havde heller ikke den nødvendige kvalitet til at kunne skabe noget farligt, og derfor endte FC Fredericia med at tabe opgøret.

Nederlaget kommer i kølvandet på, at FC Fredericia i det seneste stykke tid, på trods af både sejre og nederlag, har haft en spillemæssig optur, men med kampen mod Nykøbing nåede fredericianerne lavpunktet for sæsonen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Valdemar Birksø (4): Målmanden var langtfra overbebyrdet, men kom dog til at se usikker ud et par gange i spillet med fødderne.

Oliver Olsen (4): Blev ikke presset i det defensive arbejde, men bidrog heller ikke med noget offensivt.

Erik Nissen (4): Blev ikke for alvor sat under pres. Udgik med en skade i pausen.

Jeppe Gertsen (4): Anføreren blev som de øvrige forsvarsspillere heller ikke sat under pres.

Alexander Jensen (4): Forsøgte sig med offensive løb, men kvaliteten manglede.

Simon Bækgård (02): Pillet ud i pausen. Lykkedes ikke, og der skulle skabes noget fremad af banen. Derfor blev han taget ud.

Valance Nambishi (4 – Man of the Match): Noget stort teknisk vidunder er han ikke, men han forsøgte at skabe lidt, selvom det ikke lykkedes altid. Gik forrest med hårde tacklinger.

Mikkel Wohlgemuth (02): Spillede en anonym kamp på midtbanen, og var heller ikke synlig i duellerne, som ellers er en af hans normale styrker.

Frederik Carstensen (02): Bortset fra et skud i starten af kampen, og en chance, hvor han tøvede for længe, var han anonym. 

Mathias Kristensen (02): Hører ikke til på kanten, og da han kom ind centralt, skabte han ikke noget.

Frederik Heiselberg (02): Manglede den fornødne kvalitet i front til at skabe ravage.

——

Indskiftere:

Jeppe Brinch (4): Blev ikke sat under pres, men lavede ikke nogen fejl heller.

Nicklas Røjkjær (4): Forsøgte sig med et enkelt skud fra kanten af feltet, men det kan han gøre bedre.

Jagvir Singh (4): Banker på en til en start plads, selvom det ikke lykkedes helt mod Nykøbing. Viste en masse gå-på-mod med driblinger, der på en bedre dag, kunne have resulteret i noget farligt. Samme tendens som mod HB Køge, hvor han med en enkelt skarp aktion blev kampafgørende.

Frederik Christensen (4): Forsøgte at gå med i spillet på venstre back og gav en anden dynamik på den plads med sit venstre ben.

Patrick Egelund (UB): Spillede ikke nok.