Da Carsten Andersen meldte sit kandidatur til Folketingsvalget stod Liberal Alliance ikke til særlig mange mandater. Nu peger meningsmålingerne i en anden retning efter en valgkamp, hvor særligt partileder Alex Vanopslaghs kampagne har ført partiet frem.

Liberal Alliance var lørdag til stede i gågaden i Fredericia, ligesom mange andre partier. Han kunne konstatere, at LA står til et godt valg efter en valgkamp, der efterhånden har sat sine spor.

– Jeg glæder mig til at blive færdig. Jeg er spændt på, hvor vi ender. Vi står til en markant fremgang. Vi håbede på fire procent for et år siden. Vi stod og hørte på, at Alex sagde, hvis vi (kandidaterne, red.) fik os op på 3 procent, så fik han os op på 4 procent. Nu er vi på 7,5 – 8 %, siger Carsten Andersen med et smil på læben.

At udviklingen skulle gå som den er gået nu med meningsmåler, der ser postive ud for det liberale parti, havde han Andersen ikke set komme.

– Det er helt sindssygt, vi er lykkelige, hvis det ender sådan. Vi står og tænker: Det er virkelig en cadeau til os kandidater. Da vi stillede op var det ikke med henblik på at komme ind, da vi stod til at få et markant antal mindre mandater end nu. For mig personligt var det en mulighed for at se, om jeg kan holde til det, så jeg er glad for den energi jeg har brugt på valgkampen, siger han.

Karsten og Carsten i snak i gågaden i Fredericia. De har begge en fortid i miltæret, og har derfor noget til fælles. Foto: AVISEN

Efter valget blev udskrevet skulle Carsten Andersen starte i nyt job kort tid efter. Derfor har han ikke kunne tilpasse sit arbejde til en valgkamp, som andre kandidater har gjort det.

– Det har været hårdt. Jeg har ikke bedt min arbejdsgiver om fri i tre uger. Jeg har haft dage fra 7-17 og så er jeg gået lidt tidligere om fredagen så jeg kunne komme ud og dele ud der, og så har jeg været ud og dele ud og møde vælgerne alt det jeg kan i weekenderne. Det bliver ikke til mange timers søvn, og jeg er ved at være lidt udkørt, siger Carsten Andersen.

Tirsdag skal det endeligt afgøres, når danskene skal til stemmeurerne, og det bliver kulminationen på de seneste ugers arbejde.

– Jeg glæder mig til at være i København på tirsdag med partiet. Det bliver vildt, og jeg glæder mig til at se de personlige stemmer, som vi nok først får onsdag, slutter Carsten Andersen.