Kop & Kande i Midtpunktet i Fredericia er i gang med en ombygning, der betyder, at der kommer flere kvadratmeter i butikken. Det er noget, som butikschef Finn Engbjerg har tænkt over lige siden han overtog butikken.

Forberedelserne til ombygningen er i fuld gang. Forarbejdet til håndværkernes indtog i forretningen skal laves, og når det først er lavet, kommer det til at gå stærkt, siger Finn Engbjerg, der ikke kommer til at lukke ned i forbindelse med ombygningen, som der er en bagtanke bag.

– Der bliver mere luft, og vi laver om, så vi laver lavere podier, så det bliver mere overskueligt. Det har altid været svært at trække folk med “ned” inde i butikken, da den del har været lidt gemt væk for nogen. Jeg tror, at nogen vil tro, at det er en tilbygning uden de har vidst, at vi har kvadratmeter hernede, siger han og peger ned ad trappen.

Det er dog ikke ensbetydende med, at alle de populære varer flyttes hen til området i butikken, der tidligere var ned af trappen og “gemt” lidt væk.

– Man skal altid have rugbrødsvarer her. Der skal være noget godt over det hele, og det hernede bliver superfedt. Der bliver mere plads oppe ved døren, da nogen ting flyttes. Kvadratmetermæssigt bliver det omkring 20 kvadratmeter, og det gør en verden til forskel. Når man kommer ind i butikken er mit håb, at man kan overskue hele butikken. Når man står ved kassen nu, så ser man ikke noget, da man kigger ind i en væg, lager eller andet. Man kommer til at kunne se kunderne på en anden måde. Man kan få øjenkontakt mellem begge ender, når det er færdigt. Det gør også vores service bedre, siger Finn Engbjerg.

Det er ikke en beslutning, der er taget over natten. Det er noget, der har været undervejs over en længere periode.

– Jeg har tænkt over det siden jeg startede her. Det er et lager man har bygget, fordi man dengang ikke havde meget plads i kælderen, men nu har vi plads nok der. Man skal tage en beslutning. og sige det er nu. Nu er det nu det skal ske. Man må aldrig begynde på sådan noget her i oktober, november og december. Jeg er senest færdig i uge 42, hvor det står snorlige, siger Finn Engbjerg.

Beslutningen er heller ikke en, som Finn har truffet enerådigt. Der er bred enighed om den blandt butikkens personale, der har været inddraget i processen.

– Det er ikke kun min beslutning. Det er noget vi er fælles om, og vi er alle enige om det og er en del af processen sammen. Det er aldrig sjovt at rode, men vi skal være i det, og skal ikke stresse over det. Vi skal passe kunderne som altid, og de er det vigtigste. Vi har styr på, hvor tingene er, selvom vi roder lidt, fortæller Finn Engbjerg og slår fast:

– Det bliver ved med at være en hyggelig butik, og vi har stadig 6.500 varenummer, og har den samme service som altid. Det bliver heller ikke en konceptbutik. Det betyder til gengæld, at vi har plads til kunderne, når der kommer run på til jul.

Som en “undskyldning” for det nuværende roderi, er der til gengæld procenter at spare for kunderne nu.

– Ombygningssalget er startet, og kommer til at køre indtil vi ikke roder mere, men hvis man skal gøre en god handel, så skal man hellere komme i dag end i morgen, slutter Finn Engbjerg med et smil på læben.