Eventdesigneren for Klimafolkemødet i Middelfart fandt inspiration i Kolding, og nu har tømrerelever fra erhvervsskolen HANSENBERG konstrueret en del af udsmykningen til det store arrangement – naturligvis med udgangspunkt i genbrugsmaterialer.

15 flotte bogstaver er snart på vej fra HANSENBERG til Middelfart.

For tømrerelever i skoleoplæringscentret har arbejdet med at producere et sæt store bogstaver, der danner ordet “Klimafolkemødet” – og som får en fremtrædende placering, når Middelfart Kommune og Region Syddanmark til september sammen sætter klimaet på dagsordenen.

Bogstaverne – som kommer til at stå på KulturØ-pladsen med Lillebæltsbroen i baggrunden – består af genbrugsplader fra Middelfart Kommune samt genbrugs- og resttræ fra HANSENBERGs tømrerværksteder.

– Det er teknisk designerelever i skoleoplæring, der har tegnet og printet skabelonerne. Allerede inden sommerferien arbejdede tømrereleverne så med at gøre alt klar – for eksempel med at skære alle lister op, fortæller skoleoplæringsinstruktør ved HANSENBERG Søren Thams Paulsen.

Interesse og opbakning

At det lige er HANSENBERGs tømrerelever, der leverer bogstaverne til det store arrangement, er ikke en tilfældighed. Eventdesigner for Klimafolkemødet Kirstine Uhrbrand havde nemlig fået øje på nogle store bogstaver i træ ved banegården i Kolding:

– Jeg så de store bogstaver ved banegården, som er så flotte – og jeg tænkte straks på, om vi kunne få sådan nogle til Klimafolkemødet. Jeg fandt ud af, hvem der havde lavet dem – tømrerelever fra HANSENBERG – og så tog jeg kontakt til Søren.

– Søren var bare straks med på den. Det var dejligt at mærke interesse og opbakning med det samme, tilføjer Kirstine Uhrbrand.

Bogstaverne i Kolding – som til at begynde med var en del af udsmykningen i forbindelse med KOLD Festival 2022 – står på store europaller. Denne gang er der brugt halve paller, for dem var der mange af på lageret.

– Vi bruger paller, der ellers bare ville været blevet smidt ud. At bogstaverne denne gang er mindre, gør, at langt mere af vores spildtræ kan anvendes til det her formål, forklarer Søren Thams Paulsen.

Vigtigt at tænke i genbrug

Det er blandt andre de to 19-årige tømrerelever Emil Poulsen og Kevin Djørup, der har arbejdet med projektet.

– Hvert bogstav tager fire til seks timer at sætte sammen – alt efter, hvor mange svære samlinger der er. Nogle bogstaver har nogle udfordrende vinkler, siger Kevin Djørup.

“Træet er tidligere brugt til andre opgaver her på uddannelsen, og i tømrerverdenen er det vigtigt at tænke i genbrug”, tilføjer han.

Emil Poulsen er enig:

– Vi tænker altid meget over, hvordan vi kan genbruge materialer, der har været brugt i forbindelse med andre projekter eller eksaminer.

Klimafolkemødet i Middelfart finder sted den 1.-3. september.

FORSLAG TIL BILLEDTEKSTER:

Bogstaver 1:

Det er blandt andre Kevin Djørup og Emil Poulsen, der har arbejdet med at konstruere bogstaverne til Klimafolkemødet.

Bogstaver 2:

Emil Poulsen fortæller, at tømrereleverne på HANSENBERG altid tænker meget over, hvordan materialer kan genbruges.

Bogstaver 3:

– Hvert bogstav tager fire til seks timer at sætte sammen – alt efter, hvor mange svære samlinger der er. Nogle bogstaver har nogle udfordrende vinkler, siger Kevin Djørup.

Bogstaver 4:

De 15 bogstaver kommer til at stå på KulturØ-pladsen i Middelfart.