Udfordringerne på klimaområdet hober sig op. I Europa har der atter været rekorder at måle, siden sidste års klimafolkemøde i Middelfart. Udtørrede floder, voldsomme vejrforhold og hedebølger har fyldt nyhedsstrømmen. Interessen for løsninger på klimaproblemerne har aldrig været større, og Middelfart Kommunes satsning på at klimafolkemøde ser ud til at give resultater.

Det var en glad borgmester for Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen (A), der 1. september 2022 kunne åbne årets klimafolkemøde sammen med formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V). De blev hurtigt efterfulgt af Klimaminister Dan Jørgensen (A), der slog fast hvor vigtigt et emne, der nu skulle diskuteres de kommende 3 dage.

Arrangementet i Middelfart har indtaget det meste af havnearealet op mod Kulturøen, hvor boder med udstillere giver bud på løsninger til klimaet. Der er plads til debat og dialog, og specielt mange unge fra Middelfarts skoler var mødt frem. Hele pladsen op mod scenen foran Kulturøen var fyldt til dagens program.

Det er i dag med navne som blandt andet Jesper Theilgaard, Anders Morgenthaler, Kasper Colling-Nielsen, Sofie Jama, Iben Mondrup, Eva Tind og Josefine Klugart. Fra politisk side er der debat med Dan Jørgensen (A), Marie Bjerre (V) og Rasmus Helveg Petersen (B).

Fra starten af klimafolkemødet var der fyldt med mennesker, og det er også væsentligt større anlagt end første år. Middelfart Kommune ligger ikke skjul på, at de har store ambitioner for udviklingen af arrangementet, og det ser også ud til at interessen er tilstede. Samtidig var vejret med arrangørerne, der kunne gå rundt i sommervejr med en skyfri himmel.

Vil man deltage, skal man være opmærksom på, at der er parkering ved Lillebæltshallerne, da vejene omkring centrum er påvirket af klimafolkemødet.

Alle dages program kan ses her.