Efter at have måttet aflyse arrangementet i 2020 på grund af coronakrisen, var der travlhed i centrum af Middelfart, der i de kommende dage er vært for et stort folkemøde om klimaproblemerne.

Åbningsdebatten startede med en status på FNs klimapanel, med fokus på hvordan man omsætter viden til handling. Tonen var fra starten af meget alvorlig, men langs Kulturøen i Middelfart og ned af gaden var der gjort klar til forskellige scener, hvor der i løbet af dagene vil være forskellige emner på plakaten.

Klima folkemødet kom igang (Foto: AVISEN)

Klokken 14 i dag er der borgmestertræf, hvor borgmestre fra hele landet mødes for at drøfte lokale handlinger og initiativer på klimaområdet. Middelfart Kommune har i forvejen en meget ambitiøs tilgang til emnet, og har eksempelvis som en af de få kommuner ansat en klimachef.

I aften klokken 18 vil der være politisk debat med deltagelse af Dan Jørgensen (A), Jens Henrik Thuelsen Dahl (DF), Mai Villadsen (EL), Signe Munk (SF), Sofie Carsten Nielsen (RV), Franciska Rosenkilde (AL), Isabella Arendt (KD), Karsten Kissmeyer (V) og Mona Juhl (K).

Den politiske debat og dagens mange aktiviter afsluttes med after party foran Kulturøen med Jazz musik. De resterende dages program er lige så omfattende, og Middelfart Kommune forventer mange gæster til byen under klima folkemødet.