Rollator Jazz med høreapparater? Måske, men de gode gæve ældre herre kunne det hele, der var smil, anekdoter og fut i jazz fejemøget fra start til slut. Hvor mange års erfaring der samlet var på scenen ved denne anmelder ikke, men da Kingo prøvede at overbevise publikum om at han kunne huske Christopher Columbus landgang med det gode skib Santa Maria den 12. oktober 1492 kl. 10.32 præcis, kom tvivlen dog frem i de fleste og det endte med, at han spillede jazznummeret Christopher Columbus og det var jo nok der pointen lå, selvom han efterfølgende prøvede at rette klokkeslettet til 10.33. De var absolut ikke uden humor.

Den nyskabelse jeg har efterspurgt, kom denne fredag, da orkestrene er booket godt i forvejen, er det ikke min efterspørgsel der har ændret noget. Men det store publikumsfremmøde viser der også skal være plads til det mere folkelige, det betyder ikke de snævre genrer skal gemmes væk, men fordelingen bør være mere lige.

Kingo Swing Band, det er bare svært at få armene ned, de spiller den fulde time og kom omkring traditionel jazz og via dansk revy musik til Bourbon Street, den historisk gade i hjertet af det franske kvarter i New Orleans, der er berømt for sine mange Jazz barer og stripklubber. Denne anmelder har selv besøgt gaden i 1979 og husker livligt den gode stemning, der var over alt.

Kingo Swing Band ikke bare spillede godt, da havde virkelige gode vokaler både som solo, unison og med anden og tredje stemme på, ikke alle jazzorkestre mestre dette, yderlig var den akustiske (semi elektriske) Ibanez bas noget af de mest velafbalanceret Jeg har hørt i lang tid, betjent af en der samtidig kunne spille var det bare fantastisk at lytte til. Det var HAPPY JAZZ med det ekstra smil der smitter, ingen irriterende unødvendige solo, men jazz som traditionel Jazz bør spilles, man kan kun blive i godt humør i de fire herres selskab og de publikummer Jeg talte med efterfølgende var positivt oppe og køre over eftermiddagens oplevelse.

Kingo Swing Band består af: Kim Kingo – Trompet & Vocal, Erik Høirup – Piano & Vocal.  Per Andersson – Trommer sidst men ikke mindst Mogens Westermark – Bas & Vocal.

Et dejligt befriende forfriskende og uforpligtende orkester, der spillede for folket og en rutineret Kingo, som lige napper et glas fra et bord for at lave vaw lyde på trompeten og dokumentere de elsker det. Det gjorde publikum også der blev godt involveret i b.la. everybody loves Saturday night.

Jam er jam, hvor alt musikalsk kan ske. Normalt nævner AVISEN det kun, vi går ikke i dybden med anmeldelser, da det ikke er retfærdig i den musikalske legestue, hvor alt er tilladt. Denne eftermiddag var kun få fra den gamle garde fremmødt. Mogens Andersen på klaver, Henry Dyrlund mundharpe iblandet Sax og Kingo Swing gav den ekstra swing.

Men pludselig kom et par friske ungdommelige pust ind og der blev tilføjet to uropførelser af egne numre. Unge Rothemejer på guitar og Amanda Molge på vokal fortolkede sammen med jam-bandet et nummer Amanda selv havde skrevet og efter en kort introduktion fra Amanda med udlevering af akkorder og takt, gik de bare i gang, jeg ved ikke om nummeret har en titel, med det var faktisk et godt nummer Amanda her har lavet. Det tåler en genopførelse.

Bedst som man tror, at det ikke bliver bedre dukker et ungt ukendt ansigt op, det kønne ansigt diskuterede lidt toneart med orkesteret og så sang Sasha Infante, Merry Christmas to you så selv juletræet voksede ind i himmelen, sikke en stemme og udstråling. Hun fulgte op med et jazz-nummer og igen med en fantastik stemme håndtering, en stemme og personlighed med meget store muligheder.

Julemåneden startede på fornemmeste vis denne fredag jam eftermiddag, hvor der også var gløgg og æbleskiver man kunne købe.