KIF Kolding var i store vanskeligheder undervejs i opgøret mod Mors-Thy Håndbold på udebane, men efter en anden halvleg, hvor Tim Winkler lukkede af i målet, endte koldingenserne med at vinde 27-21.

Det er ikke altid sjovt at spille på udebane mod Mors-Thy. Det har flere hold måtte sande igennem tiden, og det mærkede KIF Kolding på egen krop lørdag eftermiddag, hvor de fik blev godt og grundigt udspillet i den første de af kampen.

Måltavlen viste 3-0 il hjemmeholdet efter seks minutter, og det fik KIF-træner Kristen Kristensen nok af. Han forlangte prompte timeout , men Mors-Thy bragede videre og kom i front med 6-2, og tre gange havde de muligheden for at komme foran med 7-2, men mulighederne blev misbrugt af både Mads Thymann, Nicolaj Spanggaard og Mads Svane Knudsen.

Det blev starten på, at KIF Kolding kom i gang. De fik stabiliseret spillet, og fik reduceret til 7-5 efter 16 minutter. Bedst som gæsterne fra Kolding havde fået fat, så vendte billedet igen. Mors-Thy lavede tre mål i tæk og kom foran med 11-6 efter 22 minutter, men et comeback i slutminutterne i første halvleg, som skyldtes et målmandsskifte i KIF-målet, gjorde gæsterne fik reduceret til pausestillingen 14-12.

Mors-Thy var otte minutter inde anden halvleg i front med 16-14, og to gange havde de muligheden for at udbygge føringen. Først brændte Mads Thymann på Tim Winkler, og siden ramte keeper Rasmus Henriksen stolpen på frit mål, og i stedet kunne KIF med to scoringer i træk udligne til 16-16 med 18 minutter tilbage af opgøret.

Axel Franzen gjorde det til 19-18 efter 44 minutter, men det blev Mors-Thys sidste føring. En udligning af Sander Øverjordet og et efterfølgende mål af Thomas Boilesen bragte KIF Kolding i front for første gang i opgøret, og de så sig ikke tilbage. Med ti minutter igen var KIF Kolding foran med 22-20, og da Mors-Thy havde store problemer med at score trak koldingenserne afgørende fra og vandt med 27-22.

Sejren til KIF betyder, at de er på fjerdepladsen i ligaen, mens Mors-Thy fortsat er på 12. pladsen i tabellen.