KIF Kolding var lige ved at formøble sejren i slutminutterne mod Nordsjælland, men de endte med at holde hovedet koldt og vandt med 32-30.

KIF Kolding og Nordsjælland tørnede sammen lørdag eftermiddag i Sydbank Arena i Kolding. Hjemmeholdet kom til opgøret med fire sejre i træk, og særligt den seneste hjemmesejr mod Aalborg var imponerende. På den anden side kom Nordsjælland med en frisk sejr i erindringen mod Ribe-Esbjerg, hvor de ellers var bagud med otte mål ved pausen, men vandt opgøret 35-32.

Fra start var det hjemmeholdet, der var i teten. Nordsjælland havde det svært angrebsmæssigt, og kunne ikke få åbnet op fra distancen, mens KIF i den modsatte ende havde noget nemmere betingelser. Sander Øverjordet flænsede den nordsjællandske defensiv op, og fordelte spillet godt. Han var særligt god til at iscenesætte højresiden bestående af Mads Peter Lønborg og Viktor Nevers. 

Midtvejs i første halvleg var KIF derfor i front med 8-5, men i de efterfølgende minutter blev Nordsjælland skudt fuldstændig i sænk. Keeper Jimmi Andersen kunne intet stille op, og kunne se til, da han indkasserede fem mål på minutter, og efterfølgende blev taget ud til fordel for Frederik Andersson. 

Stillingen efter 20 minutter var 13-8. Det tydede på, at det ville blive en stille dag på kontoret for KIF Kolding, men Nordsjælland ville det anderledes. Andersson fik fat i målet, og i angrebet løsnede Nichlas Hald skud afsted fra distancen med succes, og fik bolden ind bag Tim Winkler. Pludselig var Nordsjælland tilbage i kampen, og med få sekunder tilbage af første halvleg fik Magnus Kronborg udlignet til pausestillingen 16-16.

Fra anden halvlegs start bevarede Nordsjælland momentum. KIF virkede ikke til at være på det niveau, som de har haft for vane i den her sæson, og det udnyttede Nordsjælland til at komme i front med 21-19 efter 40 minutter. Det fik KIF-træner Kristian Kristensen til at forlange timeout, og han kommanderede syv mod seks i angrebet, men det hjalp ikke i første omgang.

Nordsjælland kom foran med 22-19 og havde muligheden for at komme foran med fire, men muligheden blev forpurret af en teknisk fejl. Det blev starten på et comeback af KIF, der i den efterfølgende periode nød godt af redninger fra Magnus Brandbyge og et aggressivt forsvar, der dannede grobund for kontrascoringer. Særligt Bjarke Christensen var skarp i den disciplin, og med 14 minutter igen udlignede netop Christensen til 22-22.

Det blev starten på en tæt slutfase. Efter at have stået i vejen for KIF-skytterne var Frederik Andersson i det nordsjællandske mål blevet taget ud og afløst af Jimmi Andersen. Straks kvitterede Andersen med en redning på et skud fra Bjarke Christensen med ni minutter igen ved stillingen 25-25.

Redningen endte dog ikke med at få betydning i sidste ende. KIF fik lukket ned for den nordsjællandske defensiv, og det kastede kontramål og scoringer i tomt mål af sig. Nordsjælland-træner Simon Dahl forsøgte sig med en timeout med 2,5 minut tilbage ag opgøret, men det hjalp ikke for gæsterne. Hakan Sahin greb ikke det indspil, der blev sendt afsted mod ham efterfølgende, og så kunne Jens Svane score i tomt mål til 30-27.

Trods det endte det dog med at blive tæt til sidst. Nordsjælland fik reduceret til 30-29 med 52 sekunder. KIF blev presset ud i deres angreb, og var lige ved at smide bolden væk, men Svane fik sendt bolden i kassen til 31-29. På trods af en hurtig reducering af Nichlas Hald, endte KIF med at vinde 32-30.